Messil esmaesitleti uuenduslikku vaaluteisaldajat

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy

Eelmisel nädalal toimunud Maamessil esitleti 14 messinaela. Maa Elu vahendas neid oma messisaates ja nüüd tutvustab neid lähemalt ka Maa Elu veebis.

SIP AIR 350 vaaluteisaldaja

Vaaluteisaldajat SIP AIR 350 on vaalutustehnoloogia uusim samm.

Patenditud ja paindlik kogurseade, rootorikiirendi ja konveierilint võimaldavad saada õhulised ja ühtlaselt jaotatud vaalud. Koguritehnoloogia väldib õrnade lehtede kadu ning mulla, liiva ja kivide vaaludesse sattumist, tagades kvaliteetse sööda.

Segmenteeritud paindlik kogurseade on äärmiselt kohanduv, kuna kopeerib maapinda. Kogurseadme vedrupiid on kaardus sõidusuunale vastupidiselt ning seetõttu veetakse neid järel, nii tõstetakse sööt maapinnalt üles ettevaatlikult ja kiirelt, vältides selle saastumist.

Eesmine vaaluteisaldi tõstab sööda maapinnalt üles ning paigutab külgvaalu. Vaalutamise ajal ei sõida traktorirattad söödast üle ja säilib sööda kvaliteet.

Allikas: Wihuri OÜ

Wihuri OÜ tootejuht Janno Broberg selgitas, et vaaluteisaldaja suurim pluss on see, et traktor ei sõida söödast üle ehk sööt jääb puhtam ja kvaliteetsem.

"Lisaks on suur pluss tema töökiirus - kuni 20km/h. Tootlikkus ainult esivaaluteisaldajaga on 7,5 hektarit tunnis," loetles ta. 

Kuigi vaaluteisaldajat Maamessil alles esmaesitleti, oli esimene komplekt esi- ja tagumisest vaaluteisaldajast intervjuu hetkeks juba müüdud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles