Maailma kiireim kännupuur on disainitud ja toodetud Eestis

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy

Eelmisel nädalal toimunud Maamessil esitleti 14 messinaela. Maa Elu vahendas neid oma messisaates ja nüüd tutvustab neid lähemalt ka Maa Elu veebis.

Dipperfox kännupuur

Dipperfox kännupuur on ekskavaatori noole otsa kinnitatav profitööriist, mille lõiketerad pannakse pöörlema patenteeritud käiguvahetiga varustatud hüdroajamiga, mis reguleerib kiirust ja võimsust automaatselt sõltuvalt kännu, mulla või juurte vastupidavusest.

Kännupuur ei lõhu pinnast ning purustab kände võrreldes analoogidega kuni 10 korda kiiremini – ühe 45 cm läbimõõduga kännu purustamiseks kulub kakskümmend sekundit. Kännupuur on disainitud ja toodetud Eestis.

Allikas:  Dipoerfox OÜ

Vallo Visnapuu Dipoerfox OÜ-st sõnas, et ekskavaatori noole otsa kinnitatav kännupuur freesib kännu maa pealt ära, saab ise aru, kas tegemist on pehme või tugeva kännuga ja valib vastavalt pöörded ning ei lõhu tööde käigus pinnast.

Messinaelaks valitud kännupuuri vastu on selle aasta jooksul, mis ta turul on olnud, esialgu suur huvi olnud just välismaalt ja Eestis välja mõeldud lahendus on näiteks jõudnud juba Uus-Meremaale.  Ka Prantsusmaal ja Inglismaal kasutatakse seda metsalankidel, et oleks hiljem parem teha metsaistutustöid.

Kuid ka Eestis tuntakse kännupuuri vastu aina rohkem huvi. Eelkõige on kliendid seda kasutanud näiteks elektriliinide aluse maa puhastamisel, et need oleks niidetavad, samuti karjamaade taastamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles