Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Nipinurk Kui on kiire, aitab liha marineerida ja pehmendada üks väga üllatav puuvili

Copy

Grillimaailma grillimise- ja müügispetsialis Aare Sild sõnas Maamessil Maa Elu messisaatele antud intervjuus, et nii palju, kui on erinevaid inimesi, on ka erinevaid maitseid ja võimalusi liha maitsestada.

Siiski on mõned põhireeglid, mida võiks jälgida. “Sool, pipar, suhkur ja tulemus peaks olema magushapu, vürtsikas ja soolane. Ühel heal lihal peavad kõik need maitsed välja tulema,” sõnas ta.

Kui kaua peaks aga liha enne grillile minemist marinaadis seisma? Sild sõnas, et kaelakarbonaadi puhul võiks maitseained lisada juba eelmisel päeval ja liha võiks maitsestuma jätta ikkagi terveks ööks.

Kui on aga kiire, soovitab Aare Sild marinaadile üllatuslikult lisada kiivit. “Ühele kaelakarbonaadi tükile lisage 2-3 purustatud kiivit. See kiirendab marineerumist ja liha pehmenemis,” sõnas ta ja lisas, et sel juhul ei tohiks liha marinaadis olla kauem kui kaks tundi.

Teisi grillinippe vaata videost.

Tagasi üles