Pikaaegne lihatööstur: ühiskond liigub lodevuse poole

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Kuigi Otepää lihatööstuse rajaja ja üks omanikke Maie Niit pani juba mitu aastat tagasi tegevjuhi ameti maha, töötab ta ettevõttes edasi – ta lihtsalt ei oska tegevusetult elada.
Kuigi Otepää lihatööstuse rajaja ja üks omanikke Maie Niit pani juba mitu aastat tagasi tegevjuhi ameti maha, töötab ta ettevõttes edasi – ta lihtsalt ei oska tegevusetult elada. Foto: Arvo Meeks

Otepää lihatööstuse asutaja ja pikaaegse juhi Maie Niidu tähelepanekute järgi on aastate jooksul paljude inimeste töömoraal alla käinud. Sestap on tema sõnul viimane aeg, et töö ja töötamine taas püünele tõsta.

Hiljuti möödus 30 aastat päevast, mil Vana-Otepää külas asuv lihatööstus Edgar alustas tööd. Vaadates tagasi algusaegadele ja tõmmates paralleele nüüdisajaga, ütleb Lõuna-Eestis teada-tuntud lihatööstur Maie Niit (83), et muutusi on olnud omajagu.

„Algus oli keeruline, eriti raha ja inimeste poolest. 30 aastaga on toimunud areng ja meist on saanud ühtne, töökas ja jätkusuutlik meeskond. Oleme laienenud, asendanud mõned vanad seadmed uutega ning värskendus on toimunud ka personali poole peal,” rääkis Niit, kes on koos tütarfirmaga tööandjaks 45 inimesele.

Töötajate nõudlikkus suurem

Tema sõnul on tööjõupuudus maapiirkondades loonud tööle asujatele soodsad tingimused, ent tihti tahetakse veel ja veel – nõudlikkus ettevõtte vastu on suurenenud. „Soovitakse, et töö oleks kerge, stressivaba, puhata saaks suvel ja vabu päevi täpselt siis, kui selleks soov. Tootmisettevõttes tuleb aga arvestada, et kui üks lüli puudub, peab tema töö ära tegema keegi teine, kel omagi tööülesanded vajavad täitmist,” selgitas ta.

Niit on pannud tähele, et märkuste tegemisel pole harv ka solvumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles