Maamessi projektijuht: tahame järjest enam au sisse tõsta oma Eesti tehnikat

maaelu.postimees.ee
Copy

Maamessi projektijuht Margus Kikkul sõnas messi avapäeval antud usutluses, et paari aastaga, mil Maamess toimuda ei saanud, on põllumajandussektoris ja maailmaturul väga palju muutunud.

“Oleme käinud läbi vasktorude, oleme uuesti aprillikuus maandunud siia Tähtvere väljadele ja kogemuste ja karastamiste võrra rikkamad,” meenutas Kikkul vahepealseid aastaid. Nimelt oli 2020. aastal ja 2021. aastal messi korraldumeeskond koroonaviiruse leviku tõttu sunnitud sündmuse ära jätma.

Pärast mitmeaastast pausi taas toimuvat Maamessi võrdles ta justkui karjalaskepäevaga – kõik on pikisilmi oodanud võimalust messialal suhelda ja oma toodangut tutvustada.

Kikkuli sõnul on nende vahepealsete aastatega palju muutunud: koroonapandeemia ja Ukraina sõjategevus on põhjustanud toorainenappust, samuti on palju muutunud tööjõuturul. Kahtlemata on see suureks väljakutseks põllumajandussektorile ja Kikkul avaldas lootust, et põllumehed on piisavalt karastunud, et ka sellest kriisist välja tulla. “Kui ei saa mineraalväetistega, siis saab orgaaniliste väetistega,” piltlikustas ta.

Seekordsel messil soovitakse aga eriti au sisse tõsta oma Eesti ettevõtete disaini ja tootearendust – see kajastub ka seekordses messinaelte valikus, kus on suur hulk just Eestis toodetud ja arendatud lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles