Agressorriikidest pärit traktorite hiilgeaeg võib läbi olla

Eveliis Vaaks
Copy
Eetilistel kaalutlustel põllumees juba olemasolevat tehnikat välja vahetama ei hakka, küll aga on lõpetatud masinate tarnimine agressorriikidest. Fotol olev Belaruss asub põllu­majandusmuuseumis.
Eetilistel kaalutlustel põllumees juba olemasolevat tehnikat välja vahetama ei hakka, küll aga on lõpetatud masinate tarnimine agressorriikidest. Fotol olev Belaruss asub põllu­majandusmuuseumis. Foto: Sille Annuk

„Inimesed tahavad välja vahetada vananenud Vene tehnikat ja investeerivad mugavusse. Näeme igal aastal, et järjest vähem kasutatakse Vene tehnikat.” Just nii kommenteeris põllutehnikat müüva ettevõtte Nordamus OÜ müügijuht Aijar Kangus kriteeriume, mille alusel traktoreid soetatakse.

Nordamus OÜ müüb Aasia traktoreid, peamiselt Jaapani päritolu masinaid. Kanguse sõnul lähevad Jaapanist pärit kasutatud traktorid hästi kaubaks nende koostöökvaliteedi pärast. „Kõige populaarsemad traktorid meil on Kubota, Yan­mar, Iseki, Mitsubishi. Kubota on juba aastakümneid üks müüduim ja kvaliteetseim oma suurusklassis,” rääkis Kangus. Nordamus OÜ müüb igal aastal 250–300 traktorit.

Ka Peetri Talutehnika OÜ pakub traktorite osas peamiselt Aasia toodangut, Lõuna-Korea ja Hiina tehnikat. „Mõlemad on klientide seas populaarsed, kuna on ajakohased, mugavad, kvaliteetsed ja soodsad,” rääkis tegevjuht Indrek Pungar.

Wihuri Agri müüdud John Deere’i traktorid, mida toodetakse USAs ja Saksamaal, on müügijuht Marek Peensalu sõnutsi olnud hinnatud töökindluse ja mugavuse tõttu. „Kliendile tuleb pakkuda integreeritud lahendusi ja täppisviljelusvahendeid põllutöö tegemiseks. John Deere’i traktorite müük Eestis on viimasel ajal pigem kasvanud.”

Turgu ja huvi on

Suur küsimärk lasub Belarussi traktorite kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles