Sõda Ukrainas suurendas plahvatuslikult huvi matkavarustuse vastu

Merly Raudla
Copy
Magamiskotte osteti sõja alguses nii rindele saatmiseks kui kriisivarudeks.
Magamiskotte osteti sõja alguses nii rindele saatmiseks kui kriisivarudeks. Foto: Andres Teiss

Kuigi matkahooaeg ei ole Eestis veel alanud, on mitmesuguste matkatarvete nõudlus järsult suurenenud. Võib lausa öelda, et kuu ajaga on tehtud poole aasta müügid. Osa kaubast on ostetud Ukrainasse saatmiseks, paljud vajalikud esemed soetati kriisitagavaraks.

Matkamaailma müügijuht Pille Tamkõrv tõdes, et tegelikult tõusis matkatarvete nõudlus juba koroonaaja alguses, kui inimesed otsisid võimalusi vabas õhus liikumiseks. Niipea aga, kui Venemaa Ukrainale 24. veebruaril kallale tungis, tõusis huvi matka- ja militaarvarustuse vastu hüppeliselt. Tema sõnul on Ukrainasse kohapeale saadetud väga palju Matkamaailmast ostetud kaupa.

„Siin käis palju Ukraina prouasid, kes saatsid oma meestele asju,” avaldas Tamkõrv. Esialgu osteti palju sooja pesu ja magamiskotte. Viimaseid on ostetud siiski ka kriisivaruks.

Suurepärane käive võiks ju müüjaid rõõmustada, kuid Tamkõrv tunnistas, et tegelikult ei ole sugugi tore kaupa pakkuda, kui tead, et ostjad sõidavad otse rindele. „Mis neid seal ees ootab? See ei ole lihtne,” sõnas Tamkõrv murdunult ja tunnistas, et ei ole ime, kui vahel tuleb kaupa pakkides pisaraid tagasi hoida. Ta lisas, et kõigest hoolimata käib päike aina kõrgemalt ja suvi on tulekul. „Matkavarustust jagub kõigile, kes soovivad linnakära ja infomüra eest põgeneda ning selle asemel uusi matkaradu avastada ja linnulaulu nautida,” lõpetas Tamkõrv kurva teema rõõmsa noodiga.

Suur huvi matkapliitide vastu

Põhikaubaks, mida praegu matkapoest küsitakse, nimetab Tamkõrv matkapliite ja põleteid. Kui enamasti osteti neid ühekaupa, siis nüüd on olnud juhuseid, kus üks klient ostab lausa kolm või neli pliiti korraga.

Veepuhastus- ja säilitusvahenditest osteti ladu tühjaks põhimõtteliselt ühe päevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles