Mänguhimulised noorpõllumehed kasvavad korraliku tehnikaga

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Flint Kaubandus on juba aastaid müünud suure tehnika kõrval masinaid väikestele põllumeestele. Ikka selleks, et igaühel oleks oma masin, millega tööd teha.
Flint Kaubandus on juba aastaid müünud suure tehnika kõrval masinaid väikestele põllumeestele. Ikka selleks, et igaühel oleks oma masin, millega tööd teha. Foto: Erakogu

Kuna mängu kaudu käib tee pärisellu, siis on tõelisi töömasinaid imiteeriv tehnika lastetoas teretulnud. Ent nagu seesuguste mängu­asjade müüjad ütlevad, ei saa minivariandis tehnika omanikeks pelgalt lapsed, vaid ka täiskasvanud tunnevad lelude vastu huvi.

„Need, kellel päris masinad olemas, ostavad öökapi peale väikese traktori ka,” lausus Silver Vahejõe, kes on Tartumaal asuva osaühingu Agraarkeskus tegevjuht. Aastaid on nad suure tehnika kõrval põllumajanduslikke mänguasju müünud ja ostjaskond on ülimalt mitmekesine.

On lapsevanemaid ja põllumehi, aga ka neid, kel endal päris traktorit vaja pole ning kes ostavad siis mängutraktori. „See käib läbi emotsiooni, et näed suuri ja see kutsub väikseid ostma,” pakkus ta.

Viljandimaal tegutseva Flint Kaubanduse juhataja Jaan Sihvi sõnul on mänguasjad ikkagi väikese põllumehe arsenal. „Kui isa ostab suure, siis laps tahab väikest,” märkis ta. Lapsed on kaasatud samadesse töödesse ja tahavad oma toimetusi teha oma masinatega. See on aastaid nii olnud ja kui neil oli poes veel mänguasju vähe, käidi kataloogi järgi kohapeal ja päriti, kas seda või teist on tulemas või saada.

​Ost käib hooaja järgi

Mänguasju valitakse hoolega ja oluline on hooaeg. Kui kätte jõuab heinateo aeg, on vaja sellekohast tehnikat, ning kui müügil on kaarutaja, siis ega seda enne ei taheta, kui niiduk juba olemas. „Kõik käib täpselt päris tööde järjekorras. Hooajale vastavalt peab olema ka mänguasi,” toonitas Jaan Sihv.

Flint Kaubanduse poes on müügil peaaegu kogu Bruderi toodang. Bruder on maailma üks juhtivaid mängusõidukite loojaid Saksamaalt ja toodangu valmistamisel kasutatakse sama plasti, mida päris autode tootmisel.

Flint Kaubandusse jõudis mängusõidukite müük ühe töötaja kaudu, kelle noorem poeg käib veel lasteaias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles