Maamessi maanädal avatakse teisipäeval traktorite näituse ja paraadiga

maaelu.postimees.ee
Copy
Maamessi esimesi üritusi  on traktorite paraad Tartu kesklinnas.
Maamessi esimesi üritusi on traktorite paraad Tartu kesklinnas. Foto: Kristjan Teedema

Kaks päeva enne Maamessi ametlikku avamist ehk teisipäeval, 19. aprillil rivistatakse Tartus Küüni tänaval üles moodsad traktorid, et linnarahvale märku anda eelseisvast Maamessist. Ürituse raames annab Tartu linnapea Urmas Klaas võimu sümboolselt Maamessi lõpuni maameestele.

Traktoritega on oodatud tutvuma kõik tartlased ja linna külalised kell 11.45-13.15. Julgematel on võimalus istuda kabiini ja kogeda tunnet, mida tähendab tänapäevase võimsa masinaga töötamine. Väga on teretulnud pered ning õpetajad koos lastega, et põllumasinatega tutvust teha.

Vastukaaluks moodsale tehnikale toob Eesti Põllumajandusmuuseum näitusele isevalmistatud traktorid, et näidata, kuidas rasketel aegadel põllumehed ise vajaminevad masinad kokku panid. Põllumajandusmuuseum korraldab ka viljaterade äraarvamise mängu, et möödujaid proovile panna põllukultuuride tundmises. Viljapea on ka tänavuse Maamessi tunnusgraafikal.

Maanädal kuulutatakse südalinnas avatuks kell 12, kui linnapea annab sümboolselt võimu nädala lõpuni maameestele. Kell 13.15 rivistatakse traktorid kolonni ning rongkäigus suundutakse Tartu Näituste messikeskusesse.

Rahvusvaheline maaelu ja maamajanduse suursündmus Maamess avatakse külastajatele neljapäeval, 21. aprillil kell 10 ning on avatud laupäeval kella 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles