Maaeluminister tunnustas maaeluga seotud teadustööde autoreid

maaelu.postimees.ee
Copy
Õpilaste teadusfestival  Eesti Rahva Muuseumis 2022.aastal.
Õpilaste teadusfestival Eesti Rahva Muuseumis 2022.aastal. Foto: Andres Teiss

Maaeluminister Urmas Kruuse andis kolmapäeval Eesti Rahva Muuseumis toimunud õpilaste teadusfestivalil üle Maaeluministeeriumi eripreemiad parimatele maaeluga seotud teadustööde autoritele.

„Mul on hea meel tõdeda, et huvi maaelu teemade vastu on olnud tänavusel õpilaste teadustööde riiklikul konkursil suur. Töid esitati paljudest koolidest üle Eesti, nii maalt kui ka linnast, ning erinevatest kooliastmetest,“ sõnas maaeluminister Urmas Kruuse.

„Võin kinnitada, et õpilaste maaelu ja põllumajandust käsitlevate teadustööde läbivaatamine ministeeriumi töörühmas on väga põnev tegevus. See annab pildi sellest, kuidas tänapäeva noored maaelu näevad ning seda teadusega seovad. Teemade ring oli tänavu lai, puudutades looma- ja taimekasvatust, toiduohutust, ringmajandust, mullatervist, keskkonnahoidu ja palju muud,“ lisas minister.

See annab pildi sellest, kuidas tänapäeva noored maaelu näevad ning seda teadusega seovad.

Maaeluministeeriumi töörühm hindas töö juures teema olulisust, töö põhjalikkust ja autori pühendumust. Kõigi osalejate puhul oli hindajatel hea meel täheldada teemades innukat kaasalöömist ja järeldusteni jõudmist. Töörühm avaldas lootust, et võitjad jätkavad oma valitud suunal ja neile läheb ka edaspidi korda teadustöö, maaelu ja toidutootmise järjepidevus.

Tänavu pälvisid Maaeluministeeriumi eripreemia alljärgnevad õpilased.

Artjom Tšitšerin, Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasium, 11. klass. Artjomi töö keskendus sünteetilise bioloogia tööriistade kasutamisele geneetiliselt modifitseeritud pärmi Rhodotorula toruloides tüvede loomisel. Autoril on edasise uurimistöö hüpotees juba sõnastatud ja töö eduka edasiarenduse eeldused olemas. Juhendaja: Petri-Jaan Lahtvee, Tallinna Tehnikaülikool.

Artjom Tšitšerin
Artjom Tšitšerin Foto: Maaeluministeerium

Kerttu Vill, Võru Gümnaasium, 12. klass. Kerttu tegeles oma uurimistöös Võru kauplustes müüdavate mineraalvee liikide päritolu, keemilise koostise ja omaduste võrdlemisega. Töö pakub kasulikke näpunäiteid, kuidas valida sobiv mineraalvesi isiklikke vajadusi silmas pidades. Juhendaja: Ulvi Kruus, Võru Gümnaasiumi keemiaõpetaja.

Kerttu Vill
Kerttu Vill Foto: Maaeluministeerium

Maaeluministeerium tänab kõiki riiklikul konkursil osalenud õpilasi, nende juhendajaid ja perekondi ning soovib võitjatele palju õnne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles