Euroopa lihaveisekasvatajad panevad rõhku jätkusuutlikkusele

Copy
Lihaveis.
Lihaveis. Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

Üleeuroopalise lihaveisevõrgustiku BovINE 2022. aasta põhiteemad on õiglasemad hinnad, alternatiivsed söödad, loomade tervisekontroll enne ostmist, käitlejate koolitus stressivaba liha kvaliteedi parandamiseks ning bioloogiline mitmekesisus.

Ka Eesti on võrgustiku liige ja meid esindab MTÜ Liivimaa Lihaveis juht Airi Külvet, kelle sõnul on Eesti lihaveisekasvatajad oodatud jagama oma vajadusi teabe, juhiste ja heade tavade järele, et toetada lihaveisekasvatajate jätkusuutlikku teekonda.

Võrgustiku BovINE neli tehnilist töörühma teevad kindlaks olemasoleva teaduskirjanduse, poliitikasoovitused ja head tavad põllumajandusettevõtetes, et leida lahendusi lihaveisefarmerite vajadustele.

„Tehnilised töörühmad teevad tööd, et teha kindlaks olemasolevad tõendid ja juhised uute prioriteetsete teemade kohta,” rääkis Külvet. „Nad korraldavad praktilisi tutvustusi kohalikes veisekasvatuse ettevõtetes, et luua „farmides kasutatavad” head tavad.”

BovINE Eesti võrgustik kuulab täiendavalt farmereid ning jagab nendega häid tavasid ja uut teavet oma Eesti-sisesel võrgustiku kohtumisel, mis toimub 2022. aasta sügisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles