Kuigi eestlane on sealiha eelistaja, on mahelihast kõige kättesaadavam hoopis veiseliha ja Kikerikii vahendusel kogub populaarsust ka kanaliha. Mahesealiha peab aga tikutulega taga otsima.
Maheliha valik laieneb, kuid on endiselt väga kitsas
Tihti arvatakse, et mahedaks saamiseks piisab, kui linnud või loomad saavad käia õues või kui küülikule antakse mahedaks tunnustatud maal kasvanud värsket muru. Tegelikult algab mahelooma või -linnu kasvatamine tingimustest, kus ta elab, seejärel sööt, tapamaja, tükeldamine ja pakendamine, kus ei tohi olla kokkupuudet tavatoodetega.
Veiseliha kõige kättesaadavam
Mahepõllumajanduse Koostöökogu juhatuse liikme ja Talu Toidab (väikesed talupoed Rimi suurte kaupluste sees) ühe asutaja Merit Miku sõnul on maheliha nõudlus järjest kasvanud.
Maheveiseliha leiab suurtest kettidest ja väiksematest talupoodidest. Talu Toidab müüs varem nii Liivimaa Lihaveise kui ka Hiiumaa Lihatööstuse toodangut, aga kui Liivimaa Lihaveis sai oma kauba müüki Rimi riiulitele, jäi Talu Toidab osakonda vaid Hiiumaa Lihatööstus. „Klientidel on valikut,” sõnas Mikk.