Nädalavahetusel muutub ilm väga tuuliseks ja talviseks

maaelu.postimees.ee
Copy
Tuisk. Pilt on illustratiivne.
Tuisk. Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Laupäeval liigub üle Lapimaa Venemaa loodeosa kohale väga aktiivne madalrõhkkond ja laieneb üle Läänemere ümbruse. Toob meile algul vihma, hiljem lörtsi ja lund, vahendab ilmateenistus.

Tuul tõuseb väga tugevaks - esmalt tugevneb edelatuul, hommikul pöördub läände ja loodesse ning paisub päeval tormiseks - sisemaal tõusevad puhangud üle 20, rannikul üle 25 m/s. Õhutemperatuur on +1..+6°C, vastu õhtut Virumaalt alates langeb alla 0°C.

Pühapäeva (27.03) öösel eemaldub madalrõhkkond Komimaale ja selle järel on lumehooge põhiliselt veel Virumaal ja Peipsi ääres. Jõuline loodetuul hommikuks nõrgeneb. Päeval liigub üle väike kõrgrõhuhari ja selle järel läheneb merelt uue madalrõhkkonna serv. Ennelõuna on päikeseline, pärastlõunal kandub merelt pilvelaamu ja õhtuks jõuab saartele lume- ja lörtsisadu. Tuul pöördub lõunakaarde ja õhtul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -1..-7°C, päeval -3..+2°C.

Esmaspäeval (28.03) liigub kiires loodevoolus järgmine madalrõhkkond Skandinaaviast üle Soome Narva taha. Toob meile algul lund ja lörtsi, saartest alates muutub sadu vesisemaks. Tuul tõuseb tugevaks, puhub öösel lõunakaarest, päeval läänest ja loodest ning ulatub sisemaal üle 15, rannikul üle 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1..-7, saartel üle 0°C, päeval +3..+7°C, õhtul langeb kiiresti alla 0°C.

Toob meile algul lund ja lörtsi, saartest alates muutub sadu vesisemaks.

Teisipäeval (29.03) on eemalduva madalrõhkkonna ja tõusva õhurõhu foonil üksikute lumehoogude ja nõrgeneva põhjakaare tuulega ilm. Öö on karge, päevased maksimumid jäävad alla 0°C.

Kolmapäeval (30.03) jääb Venemaal valitsevaks madalrõhuala, Skandinaaviasse ulatub kõrgrõhuala serv. Kahe rõhuala piirimail on meil kergeid lumehooge. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Põhjakaarest jätkub külma õhu sissetung. Öö on talviselt külm, päev -2..+2°C-ga.

Kui neljapäeval (31.03) laieneb lõuna poolt madalrõhkkonna serv Eesti poole, siis toob see meile kergeid lumehooge. Tuul pöördub idakaarde. Öö on külm, päeval tõuseb temperatuur pisut üle 0°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles