Isegi rõdule pannakse juba kasvuhooneid püsti

Eveliis Vaaks
, Maa Elu kaasautor
Copy
Järjest enama soovitakse endale ise midagi kvaliteetset ja puhast kasvatada.
Järjest enama soovitakse endale ise midagi kvaliteetset ja puhast kasvatada. Foto: Mailiis Ollino

Kaupmeeste sõnutsi ostetakse sel kevadel kasvuhooneid tavapärasest märksa rohkem. Harjumuspäraste aiakasvuhoonete kõrval haaravad ostjad ka rõdule ja isegi tuppa mõeldud kasvuhooneid.

Depo turunduse ja kommunikatsioonijuht Alise Podniece seletas seda suundumust inimeste sooviga kasvatada endale ise köögivilju ja maitsetaimi ning kasvõi natuke vähendada väliste tegurite, nagu Ukraina sõja, inflatsiooni ja hinnatõusu mõju pere eelarvele.

Vitavia Eesti esindaja Marge Laane sõnul on näha, et üldine ebakindlus ja stabiilsuse puudumine on pannud ka nooremaid inimesi endale kasvuhooneid ostma. „Soovitakse endale ise midagi kvaliteetset ja puhast kasvatada. Lisaks pöörduvad paljud vanemad, kes vahepeal ei viitsinud ise kasvatada, selle juurde tagasi. Aiapidamist aktiveerib ka olukord, kus kardetakse, et kauplustes võib jääda teatud asju puudu ja paljud kaubad võivad hulga kallimaks minna,” kõneles ta.

Hobiaednikud eelistavad Prime Line OÜ finantsjuht Artjom Shapenkovi sõnul kasvuhooneid pindalaga 10–20 ruutmeetrit. „Oleme märganud ka kasvulavade (kuni viis ruutmeetrit) ja väiksemate kasvuhoonete populaarsuse kasvu. Need ei nõua suurt maalappi ja paigaldamine ei võta aega üle poole tunni,” ütles ta.

Kasvuhoonete müügist lugege lähemalt Maa Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles