Eesti esimese lihahäkatoni finalistid üllatavad oma värskete ideedega

maaelu.postimees.ee
Copy
Hetk ideepäevast, kus noored testisid koos spetsialistidega uusi tooteid, mida nüüd edasi arendatakse.
Hetk ideepäevast, kus noored testisid koos spetsialistidega uusi tooteid, mida nüüd edasi arendatakse. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal toimus Nõo Lihatööstuse ja Eesti Maaülikooli korraldatud Eesti esimese lihahäkatoni ideepäev, kus viis finalisti esitasid oma nägemuse uuenduslikest lihatoodetest ning katsetasid neid mentorite abiga. Osalejate ideed hõlmavad tooteid nii tervise- kui ka loodusesõpradele.

“Saime ideepäeval näha meeldivalt mitmekülgseid ideid ja proovida ka nende toodete algversioone,“ ütles BBQ Symphony grill-lihameister ja lihahäkatoni üks mentoritest Rain Käärst. „Põnev oli näha, et meeskondade usk oma tootesse on suur ja kontseptsioon detailselt paika pandud.”

Lihahäkaton on konkurss, mille eesmärk on arendada Eesti toidukultuuri ning pakkuda toidutootmise vastu huvi tundvatele inimestele võimalust arendada välja uus ja innovaatiline lihatoode või tootesari. Häkatoni käigus soovitakse leida uus innovaatiline lihatoode, mis on tervislik ja naturaalsest toorainest, kiirelt valmiv või koheselt tarbitav ning tööstuslikult toodetav.

Oli nii tervislikke ideid kui ka neid, kus rõhuti lihatoote valmimisprotsessi ökonoomsusele.

“Oli nii tervislikke ideid kui ka neid, kus rõhuti lihatoote valmimisprotsessi ökonoomsusele,” ütles Käärst, lisades, et tarbija teadlikkus toitumisest on viimaste aastate jooksul meeletult arenenud ning rohepöörde taustal peetakse aina rohkem lugu toote kvaliteedist ja tootmise keskkonnasäästlikkusest.

Nõo Lihatööstus ja Eesti Maaülikool kuulutasid tänavu jaanuaris välja Eesti esimese lihahäkatoni. Žürii valis märtsi alguses kõigi laekunud tooteideede hulgast välja viis finalisti, kes jätkavad mentorite abiga loovideede arendamist.

Võidumeeskond, kes toob eduka toote hiljemalt 2022. aasta lõpuks turule, pälvib 5000-eurose preemia. Finaalüritus ehk lõpptoodete esitlemine ja võitja valimine leiab aset 31. märtsil.

Lihahäkatoni viis finalisti juhuslikus järjekorras:

  • Viilutaja (Bruno Lillemets)
  • Tulevikuparandajad (Kirke Triin Lembinen, Mileena Turunin)
  • Katriin II (Katriin-Loviis Viltsin, Martin Pent, Mihkel Tammaru)
  • Taimne (Rainer Kravets, Liina Sala)
  • Tehnika (Matis Luik)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles