Kannapööre: turismiärist haljastajaks

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Aiamuusad Maarika Karpender (vasakul) ja Monika Kuusk mängisid juba mullu suvel mõttega oma haljastusfirmast.
Aiamuusad Maarika Karpender (vasakul) ja Monika Kuusk mängisid juba mullu suvel mõttega oma haljastusfirmast. Foto: Erakogu

Koroonaeelsel ajal reisibüroos töötanud Maarika Karpender sattus sarnaselt sadade teiste turismi­spetsialistidega ühtäkki olukorda, kus oli vaja uus töö leida. Kui aga laiali saadetud CVdele aina eitavaid vastuseid saabus, hakkas peas idanema ammune mõte olla iseendale tööandjaks.

Ta läks rahvatantsurühmast leitud sõbranna Monika Kuuse jutule. „Minul on see julgus, teeme ära!” meenutas Maarika paari kuu eest ametlikult alguse saanud haljastusfirma OÜ Aiamuusad sündi.

Mõne aasta eest Pärnusse kolides leidis Monika töö hotellis, kuid varem oli ta seotud aiandusega. Maarikal on aga Olustverest saadud agronoomiharidus, paraku praktikas seda ametit pidanud ei olnud. Mõlemad naised läbisid töötukassa alustava ettevõtja koolituse, koostasid äriplaani ja said ettevõtlustoetuse, mille eest nüüd kohe algavaks aiandushooajaks vajalikud tööriistad osteti.

Kuna nad aitasid juba mullu oma sõprade ja tuttavate aedu korda sättida, on hulk abipalveid ka selleks kevadeks järjekorras ootamas. Seega päris tühjalt kohalt alustama ei pea.

Ehkki kõrvaltvaatajale võib aedniku töö üsna romantiline tunduda, siis tegelikult on see füüsiliselt väga raske, ikka kaevamine ja tassimine. „Ütleme, et uni on meil väga hea,” muheles Maarika.

Aed on, oskust hoolitseda mitte

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles