Läheb kevadiseks: esmaspäeval tõuseb temperatuur kohati 7 soojakraadini

maaelu.postimees.ee
Copy
Kevadilmad pole enam kaugel.
Kevadilmad pole enam kaugel. Foto: Arvo Meeks

Lähipäevad toovad heitliku ilma, kui õhutemperatuur kõigub 15 miinus- ja kuue plusskraadi vahel, prognoosib ilmateenistus. Alates reedest on päevad aga aina kevadisemad ja päeval tõusevad termomeetrinäidud päikese 7 kraadini.

Riigi ilmateenistuse andmetel jääb reedel (11.03) kõrgrõhkkond servaga Eesti kohale. Ilm on sajuta ja vaid õhukese kõrge pilvekihiga. Madalrõhkkonna survel on lõunakaare tuul tugevam saartel ja põhjarannikul. Õhutemperatuur on öösel saartel ja läänerannikul -1..-6, mandri sisealadel -7..-12, päeval tõuseb 0..+5°C-ni.

Laupäeval (12.03) madalrõhkkonna surve väheneb ja tuul tõmbub päeva peale pisut tagasi. Kõrgrõhkkonna serv hoiab ilma sajuta ja taevas jääb õhukese kõrge pilvekihiga kaetuks. Öine õhutemperatuur langeb -5°C ümbrusse, tuulele avatud rannikul jääb 0°C lähedale, päeval tõuseb +1..+6°C-ni.

Pühapäeval (13.03) kõrgrõhkkonna ainuvõim tugevneb ja tuul vaibub ning taevast võib katta õhuke madalate pilvede kiht, aga sadu sellest ei tule. Õhutemperatuur on öösel 0°C-st tuulele avatud rannikul -6°C-ni sisemaal, kui taevas mõnes kohas selgineb, siis langeb -10°C lähedale, päeval kerkib +1..+5°C-ni.

Esmaspäeval (14.03) ja teisipäeval (15.03) jääb kõrgrõhkkond Eesti lähistel väheliikuvaks. Ilm on sajuta, laialdaselt selge taevaga ning rahulik. Ööd on karged õhutemperatuuriga alla -5°C, päeval tõusevad termomeetrinäidud päikese kaasabil +2..+7°C-ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles