Uus nädal toob krõbedamad külmakraadid

maaelu.postimees.ee
Copy
Varakevadine loodus.
Varakevadine loodus. Foto: Dmitri Kotjuh

Öine õhutemperatuur langeb järgmisel nädalal paiguti kuni -15°C ümbrusesse.

Riigi ilmateenistuse andmetel tuleb laupäeva (5.03) öö kõrgrõhuvööndi all selge, rahulik ja külm õhutemperatuuriga -5..-10, mandri sisealadel langeb kohati -15°C lähedale.

Päeval kattub taevas õhukese kõrge pilvevinega, aga sadu sellest ei tule. Õhutemperatuur on 0°C ümber (-3..+3°C). Õhtu poole suureneb põhja poolt madalrõhkkonna surve ja edelatuul muutub pisut tugevamaks.

Pühapäeval (6.03) jõuab Soome rahumeelne madalrõhkkond ja sunnib kõrgrõhkkonna meie aladelt taanduma. Üle taeva liigub pilvelaamu, mõnest üksikust võib ka kerget lund pudeneda. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Öö on saartel ja läänerannikul -1..+1°C, mandril -1..-5, öö hakul kuni -8°C, päeval tõuseb 0..+5°C-ni.

Esmaspäeval (7.03) liigub madalrõhkkond Venemaale ja selle serva mööda liigub üle Eesti lumehooge. Tuul pöördub põhjakaarde ja päeval tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -2..-7°C, päeval -3..+1°C.

Teisipäeval (8.03) madalrõhkkond kaugeneb ja selle järel puhub öösel võrdlemisi tugev kirdetuul ning on veel üksikuid lumehooge. Õhutemperatuur langeb -6..-12°C-ni. Päeval tugevneb kõrgrõhkkond, taevas selgineb, tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -2..-8°C.

Kolmapäeval (9.03) muutub kõrgrõhkkond võimsamaks ja jääb ka neljapäevaks (10.03) Eesti kohale. Ilm on rahulik, sajuta, laialdaselt selge taevaga ja talviselt külm. Öine õhutemperatuur langeb rannikualadel -10°C lähedale, sisemaal alla -15°C, päevane tõus piirdub -2..-8°C-ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles