Soovitus ⟩ Oksad tuppa õitsema

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Forsüütia on üks esimesi õitsejaid varakevadises aias, veelgi varem näeb kuldkollaseid õisi, kui mõni oks tuppa vaasi tuua.
Forsüütia on üks esimesi õitsejaid varakevadises aias, veelgi varem näeb kuldkollaseid õisi, kui mõni oks tuppa vaasi tuua. Foto: Sille Annuk/Tartu Postimees

Kevadeigatsus on juba suur, aga õisi väljast tuppa vaasi tuua veel ei saa. Või siiski?

Praegu on sobiv aeg aias viljapuudel hoolduslõikust teha ja selle töö käigus jääb järele hulk oksi, mis pahatihti lõkkesse rändavad. Oksahunnikust võiks välja valida ilusamad ja need tuppa vaasi tuua, kus need suure tõenäosusega varsti õied avavad.

Tuppa toomiseks tasub valida sellised oksad, millel näete rohkem ümaramaid pungi – just need on õiepungad. Lehepungad on väiksemad ja terava tipuga.

Viljapuudest on lihtsaim õied välja meelitada kirsil ja kreegil, veel võib tuppa tuua näiteks forsüütia oksi, samuti sõstraid ning metsas käies murdke kaasa mustikavarsi ja mõned kase või toominga oksad.

Et õied ja lehed ennast kiiremini näitaksid, soovitatakse vette lisada kas lillepoes müüdavat lõikelillede toitelahust, pisut tavalist suhkrut või aspiriinitablett. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles