Peipsi järvel ootab huvilisi kalaküla

maaelu.postimees.ee
Copy
Kalaküla Peipsi järvel.
Kalaküla Peipsi järvel. Foto: Joukko Sool

Ajalooliselt kogunesid Peipsi kalamehed talviti nädalateks järvele, kus moodustusid n-ö kalatänavad või kalakülad. Kala püüti nii pimedas kui valges, suheldi, vahetati kogemusi, tehti koos süüa ja juua, tekkisid isegi ajutised kõrtsid ja kirikud

Juba kuuendat korda püstitavad Peipsimaa Kogukonnaköök ja Rakke Kalaspordiklubi koos sõprade abiga 5. ja 6. märtsil Peipsi järvele Kasepää küla alla ajaloolise taustaga “Kalaküla”.

“Püstitame 4. märtsil Peipsi järvele telklinnaku, kuhu asutame kaheks päevaks ajaloolise kalaküla, kus püütakse kala, tutvustatakse erinevaid püügivahendeid ja -nippe, on vanade jääpuuride näitus, presenteerime ajaloolist ööbimise kõda Peipsil ning toimuvad töötoad jääiglu ehitamises, kalapüügis, kalatoitude valmistamises kohapeal püütud kalast,” teatasid korraldajad.

  • Kalaküla põhipäev on 5. märts, mil toimub ka kogu pere kalapäev Kasepää Kala 2022, kuid kalakülas ööbijad on oodatud juba 4. märtsil.
  • Täpsem info Kalaküla kohta Facebookis
  • Sündmust korraldavad Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ ja Rakke Kalaspordiklubi MTÜ koostöös Peipsi Harrastuskalastajate Klubiga Leader Eesti ja Jõgevamaa Koostöökoja toetusel.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles