Järvamaa talunik pani oma lauda Ukraina värvidesse

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Järvamaa taluniku laut värvus Ukraina sini-kollasesse.
Järvamaa taluniku laut värvus Ukraina sini-kollasesse. Foto: Teet Kallakmaa

Teisipäeva õhtul jõudis sotsiaalmeediasse Järvamaal Järva-Jaani piimatootja Teet Kallakmaa laut – see oli värvunud Ukraina riigilipu värvides sini-kollaseks. Tuled oli ta laudahoonele pannud juba mitu aastat tagasi, mõeldes fassaadi valgustamisele, kuid seni seisid need seal niisama. Eile pani tal tuledele vajalikud filtrid ette. “Nüüd oli tugev ajend sellega tegeleda,” sõnas ta

Metstaguse Agro juhi Teet Kallakmaa sõnul on juba paar aastat kõik tema lüpsjad pärit Ukrainast, lisaks on sealt veel paar teise ameti peal olevat töötajat. Kokku on iga päev tööl 7-8 ukrainlast. “Eesti inimene millegipärast ei taha loomadega tegeleda,” sõnas ta.

Töötajad on tema sõnul ilmselgelt väga rusutud ja murelikud. “Tööpostil näed neid, siis ikka naeratavad tervituseks, aga arusaadavalt on neil väga raske,” sõnas ta.

Tema töötajate seas on neid, kes oleks pidanud tagasi minema Ukrainasse, sest nende töörotatsioon oli lõppemas, kuid praegu nad minna ei saa. Töötajatel ei ole teadaolevalt neid lähedasi, kes tahaks praegu Eestisse liikuda. “Aga me oleme valmis, vaatame asjade arengut, et vajadusel leida lahendusi,” sõnas Kallakmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles