Ants Aaman teenetemärgist: see oli nii suur vapustus

Teele Üprus
, Maa Elu peatoimetaja
Copy
Eesti maakarja kasvatajate seltsi rändava hõbekarika pälvis Ants Aaman 2017. aastal.
Eesti maakarja kasvatajate seltsi rändava hõbekarika pälvis Ants Aaman 2017. aastal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvinud Rätsepa talu peremees Ants Aaman oli parasjagu traktoriroolis, kui Maa Elu teda õnnitles.

"Talu juures on ju alati tööd," sõnas ta. Teenetemärgist kuulis ta eile kunagise kolleegi, ajakirjanik Madis Jürgeni käest, kes enne tähtsa uudise teatavakstegemist üle kontrollis, et Aaman ikka istuks. "See oli nii suur vapustus, et võttis kohe nõrgaks küll," sõnas Aaman ja lisas, et on hiiglama tänulik, et tema tegemisi on märgatud. "Vahel küll mõtlen, kas on ikka vaja kõigi eest seista, aga kui tunnustus tuleb, on ikka hea meel."

Hetkel peab Aaman koos pojaga Harjumaal Rätsepa talus Eesti maakarja, karjas 30-40 looma, lisaks on talus mõned lihaveised.

Ants Aamanit tunnustati talupidamise edendaja ja taluliikumise organisatsioonide asutajana, ta on kuulunud E-piima, Eestimaa Talupidajate Keskliidu ja Eesti Maakarjakasvatajate Seltsi juhtkogudesse. Lisaks on ta ka tuntud sõnaosava kirja- ja kõnemehena. Kaks aastat tagasi avaldas Maa Elugi tema arvamusloo põllumajanduse hetkeolukorra kohta.

2015. aastal sai Ants Aaman põllumajandusministeeriumi hõbedase teenetemärgi. Aastal 2017 pälvis Aaman koos pojaga, kel samuti nimeks Ants, parima maakarjakasvataja hõbedase rändkarika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles