Noored ehitavad keskkooli kõrvalt üles maitsemeeäri

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Meemehed ehk Helmo Oja (vasakult), Morris Tann ja Rasmus Susi. Lisaks nende maitsemeele tunnustati õpilasfirmade konkursil ka nende e-poodi.
Meemehed ehk Helmo Oja (vasakult), Morris Tann ja Rasmus Susi. Lisaks nende maitsemeele tunnustati õpilasfirmade konkursil ka nende e-poodi. Foto: Erakogu

Koroonaviiruse tõttu mokteilibaari loomise mõttest loobunud õpilasfirma asus tootma maitsemett, mis võeti nii hästi vastu, et nüüd tegutsetakse kahel rindel: päeval keskkooli viimases klassis õppides ja vabal ajal nüüd juba osaühinguna Eestis ainulaadseid meemäärdeid valmistades.

Kaubamärgi Meemehed taga on kolm noormeest Nõo Reaalgümnaasiumi lõpuklassist. Idee sai alguse 2020. aasta suvel, kui plaaniti õpilasfirmana avada mobiilne mokteiliputka ja pakkuda laatadel klientidele alkoholivabu kokteile – sellele tõmbas kriipsu peale koroona.

Plaane seades jõuti tagasi paari aasta taguse ideeni, kui kaks praeguse firma liiget, Morris Tann ja Rasmus Susi, tegid Valgas kaheksandas klassis minifirma ning tootsid meevõideid. Koos Võrumaalt Urvastest pärit Helmo Ojaga, kellega tutvuti Nõos, arendati algsest võid sisaldanud tootest hoopis maitsemesi, mida pannakse saiale või pannkoogile, valmistatakse kuuma kakaod šokolaadi sisaldavast meest või kasutatakse hoopistükkis liha marineerimiseks ürdi-piprameega.

Kuigi alguses oli nende idees ka kahtlejaid ja nii mõneltki poolt kuulsid nad kommentaare, kas ikka on mõtet hakata puhast mett rikkuma, võtsid kliendid õpilasfirma tooted väga hästi vastu, võidutiitleid jagus õpilasfirma konkursil nii tootele endale kui ka nende e-poele. „Meetoodete seas on konkurents väga suur, just seetõttu tuli hoolikalt läbi mõelda, millega turule tulla,” arutles firma turundusjuht Rasmus Susi, et hea lõpptoote sünnile andiski kindlasti oma panuse just suur konkurents.

Mis see mesi on?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles