Maaülikoolis saab nüüd õppida ka ülikooli sisse astumata

BNS
Copy
Pildil Eesti Maaülikooli peahoone.
Pildil Eesti Maaülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Eesti Maaülikool avas tänavu jaanuaris mikrokraadiõppe, kus on igaühel, kellel on vähemalt keskharidus, võimalus õppida ülikoolis, ilma sisse astumata.

Inseneeriahuvilistele algas jaanuaris registreerumine näiteks sellistele kursustele nagu matemaatiline modelleerimine ja tootearendus, graafika ja visuliseerimine, geoinformaatika ja kaugseire, roboti ja droonisüsteemide arendamine, CNC tööpingid ja tehnilised mõõtmised ning midagi ka masinapargi juhtidele – liikurmasinad ja masinapargi juhtimine.

Üha enam räägitakse inimressursi hoidmisest ja üha aktuaalsemaks on töökohtadel muutunud ergonoomika. Selleks on maaülikoolis ainulaadne võimalus ka seda ala päriselt õppida ja saada selle ala spetsialistiks.

Mõistagi leiab maaülikoolile kohaselt mikrokraadide hulgast ka maaeluga seotud mikrokraadide õppekavasid, nagu aiandus ja mesindus. Tegemist on väga praktilise õppega just neile, kes soovivad neis valdkondades alustada ettevõtlusega.

Tegemist on väga praktilise õppega just neile, kes soovivad neis valdkondades alustada ettevõtlusega.

Õppides maaülikoolis linna- ja metsaökoloogiat, saadakse endale tulevikuoskused, sealhulgas süsinikuneutraalsuse valguses. Peamiselt leiavad need inimesed töö kohalikes omavalitsustes või riigiametis. Kes on aga huvitatud kaasa aitama turismi ökoloogilisemaks muutmisel, siis neile sobib mikrokraad ökoloogilises koormustaluvuses.

Need, keda huvitab keskkonnasõbralik eluviis, on oodatud registreeruma kevadel algavatele mikrokraadiprogrammidele «Biojäätmetest komposti kasutamiseni» ning «Keskkonnamõjude hindamine ja kaasamise roll selles».

Kuna ka turundus ja juhtimine on ettevõttes olulised, siis on võimalik liituda selle õppega sügisest. Mikrokraadide kursused on valitud selliselt, et lõpetades saadakse vajaminev oskus. Samuti on kõik teemad suunatud tulevikku, et mikrokraadide omandajad saaksid meie elu kujundama hakata juba lähemal ajal.

Mikrokraadid on tasemeõppe ainetest eraldi loodud täiendusõppeprogrammid, mille minimaalne maht on 6 EAPd. Programmid koosnevad mitmest ainest, mistõttu on õpilasel võimalik omandada samal teemal rohkem teadmisi, mis sobivad tööturule ning annavad õppijale vajaliku kvalifikatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles