Peipsi kandi rahvas kutsub pöörasele täiskuuöösöömingule

maaelu.postimees.ee
Copy
27 üheõhturestorani avab külastajatele oma uksed.
27 üheõhturestorani avab külastajatele oma uksed. Foto: Taago Heinmaa

Peipsimaal on Starõi Novõi God ehk vana uus aasta. Peipsi kandi rahvad ootab sel puhul külalisi 15. jaanuaril osa saama Pöörasest TäiskuuÖÖsöömingust.

27 üheõhturestorani avab Iisakust Saaboldani oma õued, pakub toitu ning jooke elava tule ja täiskuu paistel. Menüüd on talvised ja soojendavad ning täiskuu annab toitudele erilise väe.

Kohapeal on kaasa võimalik osta kõike, mida sahvrites veel leidub, ja mille pererahvas on lauale toonud või ise käsitööna valmistanud.

Lisaks saab külastada kogu söömingu ajal Peipsimaa muuseumi Kasepääl, kogeda Kalevipoja muuseumis eksklusiivset muuseumikülastust pimedas, seigelda Alutaguse Rahvuspargi Külastuskeskuses Kauksis ning minna Iisaku muuseumisse laternavalgel Alutaguse vaimujuttude ringkäigule.

Söömiste vahepeal saab kogu perega aktiivselt aega veeta, sest külalisi ootavad saanisõidud lumises metsas, Kauksi jäämäed, koduloo majad, mänguhoov lammmaste, kitse ja jänestega, uisutamise võimalused, karakatisõidud Peipsi järvel, kelgusõit koertega, muusikalised etteasted ning soovi korral suitsusaun ja karastav jääsuplus.

Üheõhturestoranide õued on avatud 15.jaanuaril kell 16-23.

Festivali korraldab Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ koostöös Peipsi Toit võrgustikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles