Türil liikus ringi talveunest üles aetud karu (1)

Silvi Lukjanov
Copy
Detsembri keskel nägid kohalikud mitmel pool Türi läheduses karu jälgi.
Detsembri keskel nägid kohalikud mitmel pool Türi läheduses karu jälgi. Foto: Liisa Gritšenko

Türi linnas elava kahe lapsega pere ema Liisa Gritšenko sõnas, et aasta loomaks valitud pruunkaruga kodulähedases Saunametsas kohtuda ta just ei tahaks, aga teadmine, et ta nende metsa veerel asuva eramu läheduses ringi luusib, hirmu ei tekita. Pigem põnevust.

„Enam hirmutab teadmine, et karu on nähtud koolimaja läheduses Tolli metsas, või Facebookis levinud video Türi-Alliku karust,” lausus ta. Kui eelnevaid mõmmikuid nähti juba varem, siis Gritšenko maja lähedal metsas olid karu jäljed detsembri keskpaigas. Ajal, mil karu peaks magama sügavat talveund.

Palju küsimusi

Naisele andis karu jälgedest teada metsas jalutamas käinud tervisesportlane ja naine otsustas, et läheb neid koos lastega oma silmaga vaatama. Seda enam, et oli just kavas minna metsa kuusepuud koju tooma. „Otsustasime teha väikese põike ja minna majast saja meetri kaugusel nähtud karu jälgi vaatama. Märkasimegi neid ja lastele oli see suur elamus,” kõneles ta.

Võrreldi karu jälgi enda jala­jälgedega ja imestati, et need polegi nii suured. Jäid pere­ema nr 40 jalanõude jäljega peaaegu ühte mõõtu. „Lastel oli muidugi küsimusi mitu,” meenutas Gritšenko.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles