Matkamine julgustab mugavustsoonist välja astuma

Eveliis Vaaks
, Maa Elu kaasautor
Copy
280 km talvematka tarbeks said Hans Markus Antson ja Kätlin Nedo äsja kätte korralikud magamiskotid.
280 km talvematka tarbeks said Hans Markus Antson ja Kätlin Nedo äsja kätte korralikud magamiskotid. Foto: Hans Markus Antson

Luhamaal paksude metsade vahel elavad Hans Markus Antson ja Kätlin Nedo on tõelised matkaentusiastid, kel pole mingit probleemi ka miinuskraadidega mitmenädalane jalgsimatk ette võtta.

Kuigi väiksemaid matkasid on Hans Markus (26) ja Kätlin (27) teinud ka varem lugematul hulgal, siis kevadel tehti algust pikemate mitmenädalaste jalgsimatkadega. „Kevadmatk oli 400 km ja sügismatk 208 km Ähijärve-Peraküla matkateel. Nüüd ongi plaanis uue aasta alguses teha viimane 280 km talvematk, et lõpetada kogu Ähijärve-Peraküla matkatee,” rääkis Hans Markus.

Hans Markus on alati unistanud Oandu-Ikla või Ähijärve-Peraküla matkatee ettevõtmisest. „Nüüd lõpuks sai see ühiselt ette võetud ja usun, et meie matkamised alles algavad,” kõneles ta.

Loodus pakub palju

Kätlinile on Kagu-Eesti loodus hingelähedane, sest ta on siin üles kasvanud. Hansu paelub enim sealne kuppelmaastik ja suured metsamassiivid, kus võib kohata mitmesuguseid imetajaid. „Samuti meeldivad talud, väikeste tiikide ja kurviliste külavaheteedega,” nimetas Hans Markus.

Kuna noored kõnnivad ka argipäevadel 10 000 või enam sammu, tuleb lühemaid matkasid ja jalutuskäike looduses ette iga päev. Seda ka seetõttu, et Hans Markus tegutseb loodusfotograafina. „Kõige suuremat elamust pakuvad aga mitmenädalased jalgsimatkad, kus kanname kogu oma elu kaasas ja elame lühikest aega metsas. See on omamoodi proovile­panek ja iga matkaga õpime midagi uut,” rääkis Kätlin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles