:format(webp)/nginx/o/2021/05/02/13757920t1h2673.jpg)
Paigal tammuv piimahind, samas pidevalt kasvavad tootmiskulud ja karmistuvad keskkonnanõuded on piimatootjaid nörritanud juba aastaid. Tootjaid ootavad ilmselt juba lähiaastatel ees muutused, sest vanaviisi jätkata lõputult ei saa.
Paigal tammuv piimahind, samas pidevalt kasvavad tootmiskulud ja karmistuvad keskkonnanõuded on piimatootjaid nörritanud juba aastaid. Tootjaid ootavad ilmselt juba lähiaastatel ees muutused, sest vanaviisi jätkata lõputult ei saa.
Milline saab olema tulevik piima kui tooraine tootjatele ja piimandussektorile laiemalt, tuleb arutlusele 12. jaanuaril maaülikooli korraldataval veebiseminaril „Rohelepe ja ühistud: piimatootmise tulemuslikkuse ja keskkonnamõju mõõtmine“.
Seminaril tutvustavad professor Rando Värnik ja doktorant Aadi Remmik piimatootmise tulemusmõõdikuid aastate 2017 – 2021 kohta, eriti lisasööda kasutamise ja selle keskkonnajälje aspektist.
Liis Tuur aktsiaseltsist E-Piim räägib aga ettevõtte kogemusest süsiniku jalajälje mõõtmisel farmides.