Džinni destilleerimisest üle jäävad kadakamarjad pannakse juustu sisse

maaelu.postimees.ee
Copy
Kadakamarjad.
Kadakamarjad. Foto: www.freepik.com

Andre juustufarmi ja Liviko koostöös valmivas juustus kasutatakse džinni destilleerimisest järele jäävaid kadakamarju.

"Oleme Livikos mõelnud välja ainulaadse lähenemise, kus kasutame ära džinni destilleerimisest alles jäävad kadakamarjad ja ekstrakti. Laborianalüüsidest selgus, et need kadakamarjad sisaldavad väärtuslikke mineraalaineid ja lausa veerandi marjadest moodustavad kiudained. Juustuga Crafter’s Juniper viime toiduainetööstuses tootmisjääkide uuesti kasutamise järgmisele tasemele. Loodan, et inspireerime ka teisi tootjaid sarnaselt uusi maitseelamusi looma,“ ütles Liviko joogiarhitekt Hanna Kaur.

"Ettepanek lisada džinni valmistamiseks kasutatud kadakamarju meie juustu sisse kõnetas meid kohe. Peagi oligi esimene partii kadakamarja tükikestega juustu laagerdumas ja selgus, et kadakamarjade pisut mõrkjas maitse sobib Gouda tüüpi juustu maitseomadustega suurepäraselt,“ ütles Andre Juustufarmi perenaine Erika Pääbus.

"Kadakamarjad üllatavad ikka ja jälle oma rikkalike maitseomadustega. Oleme leidnud kolm eristuvat maitsenüanssi ja nii avanevad väärt marjade värsked, mõrkjad ja ka pisut puidused maitsed kõigis kolmes tootekategoorias täiesti eri nurga alt. Kui džinn on destilleeritud, valmistame alles jäävast maitserikkast ekstraktist kihisevad käsitööjoogid. Seejärel jõuavad needsamad kadakamarjad juustu,“ ütles Liviko joogiarhitekt Hanna Kaur.

Liviko töötas 2019. aastal välja maailmas ainulaadse lahenduse: džinni valmistamiseks destilleeritud kadakamarju kasutatakse veel ühe joogi valmistamiseks. Alles jäävast ekstraktist valmivad Re-crafted Crafter’si kadakamarja karastusjook ja kadakamarjaõlu (3,2 vol) ning rohkelt kiudaineid sisaldavad kadakamarjad lisatakse juustu Crafter’s Juniper.

Foto: Joonis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles