Adopteeritud mangopuu annab eestlasele kaks kasti saaki aastas

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Euroopa mangod valmivad soojas Vahemere-äärses Malagas.
Euroopa mangod valmivad soojas Vahemere-äärses Malagas. Foto: Shutterstock

Haapsalu mees Enn Kaljo adopteeris endale läinud suvel mangopuu, mis kasvab Hispaanias Malaga kandis. Adopteerijale on ette nähtud kaks kasti küpseid puuvilju.

Et vilju nautida, ei pea Kaljo sinna kohale sõitma, vaid kuller toob need kohale. Jutt on umbes kümnekilosest kogusest, mis ei pea olema sama puu otsast saadud, sest kasvandikuks võib saada ka väga noore puu, mis veel vilja ei kanna. Puu lapsendajale näidatakse pilte hoolealusest, mida kohalik farmer hooldab.

Vaderiks kolmele puule

Praegu on Enn Kaljo rahalise toetuse abil tema hoole all juba teinegi mangopuu ja üks avokaadopuu.

Taolisest puude adopteerimisest on ta teadnud ammu, kuid tegutsema hakkas alles tänavu. Asja uurides leidis ta veebilehti, kus farmerid taolist teenust pakuvad. „Meil on ju igasugu platvorme, kus inimesed saavad koos midagi ära teha, kasvõi selliseid, kus rahastad mõnd kinnisvaraobjekti ja teatud aja pärast saad intressiga raha tagasi,” rääkis ta. Kuigi puu raha sisse ei too, siis vilju annab küll ja talle see sobib, sest on suur mangosõber.

Tuleb leida taolist teenust pakkuv istandus ja Kaljo sõnul on neid nüüdseks juba küllaga, isegi Saksamaa ja Belgiani välja. Tõsi, mida siinsele kliimale lähedasem, seda rohkem on võimalus lapsendada meile rohkem tuntud vilju kandvaid puid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles