Reedest on Lõuna-Eestis lubatud minna jalgsi Peipsi järve jääle

maaelu.postimees.ee
Copy
Jäätunud Peipsi, taamal kalamehed.
Jäätunud Peipsi, taamal kalamehed. Foto: Margus Ansu

Pakane on oluliselt parandanud jääolusid, mistõttu on alates reedest lubatud jalgsi minna Peipsi järve jääle.

Jääolud ei ole veel piisavalt head selleks, et järvejääle minna maastikusõidukitega, ent alates reedest on lubatud väljumine jalgsi Peipsi järvele Jõgeva-, Tartu ja Põlva maakonna piires, samuti Lämmijärvele, Pihkva järvele, Pattina järvele, Vaniku järvele, Pabra järvele ning Kriiva järvele.

Mustvee kordoni juht Jalmar Ernits märkis, et piirivalvurid teevad jääluuret ja annavad märku, kui järvejää on piisavalt paks kandmaks ka maastikusõidukeid. „Tuletame meelde, et maastikusõidukiga järvele mineku puhul on kohustuslik väljumine registreerida. Seetõttu on tagumine aeg teha viimased ettevalmistused ja luua endale konto meie iseteeninduses nii, et saaks piiriveekogule mineku ja tuleku mugavasti registreerida,“ sõnas ta.

"Piiriveekogul liikumiseks on seega tagumine aeg teha viimased ettevalmistused ja luua endale konto meie iseteeninduses. Nii saab piiriveekogule mineku ja tuleku mugavasti registreerida!

Selleks tuleb luua veebilehel www.piiriveekogu.ee endale kasutajakonto," juhendas Lõuna prefektuur.

Pärast seda on järvele minekust ja tagasitulekust teatamiseks kaks võimalust: Saad piiriveekogule mineku või tuleku registreerida SMS-iga saates lühisõnumi numbrile (+372) 5700 0001. Piiriveekogule minnes tuleb saata antud numbril tekst "Algus" või "A" ning piiriveekogult tagasi tulles tekst "Lopp" või "L".

Piiriveekogule mineku või tagasituleku saab registreerida ka veebi vahendusel iseteeninduses veebilehel www.piiriveekogu.ee.

Ka kohaliku kordoni numbrile helistajat teavitab alates 20. detsembrist automaatvastaja võimalusest registreeruda piiriveekogule iseteeninduses või SMS-i teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles