Põllumajandusettevõte toetas viit kogukondlikku projekti kokku 25 000 euroga

maaelu.postimees.ee
Copy
Üheks toetatavaks projektiks oli Martna Spordiklubi uus maadlusmatt.
Üheks toetatavaks projektiks oli Martna Spordiklubi uus maadlusmatt. Foto: BALTIC AGRO

Põllumajandusettevõte Baltic Agro toetas koos klientidega 2020. aastal 25 000 euroga viit kogukondlikku projekti Eesti maapiirkondades, mille eesmärgiks oli parandada väiksemate asulate huvikeskuste võimalusi. Nüüdseks on rahastatud projektid valmis ja juba kohalikus kogukonnas aktiivselt kasutusel.

"Maaelu areng ja püsimine on meie jaoks väga oluline ja seetõttu toetame ennekõike projekte, mis on suunatud maapiirkondade kogukondade arendamiseks. Sealhulgas väärtustame eriti neid projekte, mis toetavad laste ja noorte sporditegevust,“ sõnas Baltic Agro tegevjuht Ants Puusta.

Toetuse saamiseks esitasid projekte Eesti põllumajandusettevõtted, kes on Baltic Agro pikaajalised partnerid. Toetatavad projektid valiti hääletusega, kus osalesid Baltic Agro kliendid ja töötajad. Kokku valiti välja viis projekti üle Eesti ja iga projekti rahastati 5000 euroga. Nende hulka kuulusid Läänemaal asuva Martna Spordiklubile uue Kreeka-Rooma maadlusmati soetamine ja Kirbla külaseltsi hoonesse kaasaegse köögitehnika muretsemine, noorte rulapargi renoveerimine Vara külas Tartumaal ning Sadala Kooli laste õueala renoveerimine ja Adavere Uisuklubi toetamine Jõgevamaal.

Toetati ka Adavere Uisuklubi Jõgevamaal.
Toetati ka Adavere Uisuklubi Jõgevamaal. Foto: BALTIC AGRO

"Iga projekti juures on nii mõndagi erilist. Näiteks Adavere Uisuklubi, kus tegutsev treener Väino Treiman on koos uisuklubiga toonud Eesti spordimaastikule nii Saskia Alusalu kui Marten Liivi. Samuti Martna Spordiklubi uus maadlusmatt, mis on üks vaid kahest taolisest kogu Eestis,“ rääkis Baltic Agro turundusjuht Janelle Joakit.

Kõik viis projekti on praeguseks juba valmis ning kohalikus kogukonnas aktiivselt kasutusel.

Kõik viis projekti on praeguseks juba valmis ning kohalikus kogukonnas aktiivselt kasutusel. "Kui mõelda noorte peale, kes on piltlikult meie homne, siis need pargid ja spordirajatised on nende kogunemiskohad. Parimas mõttes. Nii treenimise, sotsialiseerumise, enesearendamise kui -teostamise mõttes,“ ütles SA Vara Sport esindaja Madis Avi.

Sadala Kandi Edendajate Ühingu liikme Triin Pärsimi sõnul oli äärmiselt vajalik, et Baltic Agro toetus tuli. "Kooliperel oli siiras üllatus ja rõõm, kui meie taotlus otsustati rahastada. Täna on väike välijõusaal nii laste kui külarahva kasutuses.“

Lisaks kohalike kogukondade toetamisele korraldab Baltic Agro koostöös silopallikile tootja Trioplasti, Eesti põllumeeste ja Tartu Ülikooli Kliinikumiga Eestis meestehaiguste kampaaniat, kus üle Eesti võib näha sinisesse kilesse pakitud silopalle. Iga silopallikile rulli müügist annetavad kõik osapooled ehk põllumees, Baltic Agro ja Trioplast kampaaniasse ühe euro, et mobiilne meestekabinet, millega saab muuhulgas tuvastada eesnäärmevähi olemasolu, jõuaks riskirühma kuuluvatele meestele võimalikult lähedale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles