Aasta ehitaja 2021 on Ahti Kala

maaelu.postimees.ee
Copy
Foto: Meeli Küttim

23. novembril kuulutati Tallinnas Kultuurikatlas virtuaalselt toimunud ehitussektori erialaliitude ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi korraldataval konverentsil „Ehitus 2022+: E-horisont“ välja konkursi „Aasta Ehitaja 2021“ võitja, kelleks osutus OÜ Embach Ehitus projektijuht Ahti Kala. Võidu tõid Tartu Kesklinna Perearstikeskuse ja parkimismaja ehitustööd.

„Ehitusfirma Embach Ehitus projektijuht Ahti Kala juhtis Tartus aadressil Raatuse 21 asuva Tartu Kesklinna Perearstikeskuse ning kõrvalasuva parkimismaja projekteerimis- ning ehitustöid, aidates kaasa hoogsalt areneva Raatuse piirkonna kaasajastamisele ja linna jaoks väga vajaliku perearstikeskuse rajamisele,“ kommenteeris Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor ja konkursi "Aasta Ehitaja 2021" žürii esimees Indrek Peterson. „Projektijuht Ahti Kala sai tööde juhtimisega väga hästi hakkama ning hoone valmis kvaliteetselt ja tähtaegselt.“

„Aasta Ehitaja 2021“ tiitlile võis esitada nii pea-kui alltöövõtu projektijuhte, kelle juhitud ehitusobjekt on valminud ajavahemikul 2. oktoober 2020 kuni 1. oktoober 2021.

Konkursi "Aasta Ehitaja" eesmärk on leida parim ehitusjuht, kelle töö on pälvinud tunnustuse nii töö tellija, arhitekti, projekteerija kui ka omaniku järelevalve teostaja poolt. EEEL valis parimat ehitajat juba kolmeteistkümnendat aastat järjest ning konkursi eesmärk on ehitaja ameti väärtustamine ja oma ala parimate tunnustamine.

Konkursi žüriisse kuulusid: Indrek Peterson, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor; Ilmar Link, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatuse liige; Lembit Makstin, Ekspert LM Invest OÜ; Enno Rebane, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor; Tõnis Tarbe, Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liit; Valter Napits, Inseneribüroo Telora OÜ; Liivi Tamm, Meediapilt OÜ juhataja.

Eesti Ehitusettevõtjate Liit valib parimat ehitusjuhti juba alates aastast 2009.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles