Metsa kokkuostjatel on kavalad petuskeemid

Eveliis Vaaks
, Maa Elu kaasautor
Copy
Kui keegi helistab ja metsakinnistu või raieõiguse ostusoovi avaldab, peaks juba häirekellad käima lööma.
Kui keegi helistab ja metsakinnistu või raieõiguse ostusoovi avaldab, peaks juba häirekellad käima lööma. Foto: Paul Poderat/Shutterstock/montaaž

Puit on hinnas, mistõttu on hinnas ka metsaomanikud, kes mõnigi kord avastavad end telefonikõnele vastates olukorrast, kus tuleb vastu võtta otsus: kas müüa või mitte.

Metsanduse Arendamise Ühingu metsakonsulendi Piret Arvi sõnul peaks juba see, kui keegi helistab ja metsakinnistu või raieõiguse ostusoovi avaldab, peas häirekellad aktiveerima. „Nendel metsafirmadel ja metsa ülestöötajatel, kes hästi ja korrektselt asju ajavad, on pikk tööjärg ees ja nad ei helista võõrastele metsaomanikele. Enamasti on helistajad vahendajad, kes ostetud raieõiguse või metsakinnistu kohe vaheltkasuga edasi müüvad,” rääkis Arvi.

Maaportaali juhi Lehar Lindre sõnul mängivad metsaomanikke läbihelistavad aktiivmüüjad metsaomanikega kavalat psühholoogilist mängu. Eesmärk on metsaomanik võimalikult kõrge ja isegi utoopilise hinnapakkumisega „ära lukustada”, et tõsiselt võetavad konkurendid mängust kõrvaldada ning endale metsa edasimüügiks aega võita.

Kaval psühholoohiline mäng

Skeem on väga lihtne: telefoni teel metsaomanikuga ühendust võttev müüja pakub metsaomanikule turuväärtusest kõrgemat hinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles