Virtuaalne mardilaat tutvustab kodumaist toodangut aasta lõpuni

maaelu.postimees.ee
Copy
Mardilaat.
Mardilaat. Foto: Visit Estonia

Sadu käsitöömeistreid ja tuhandeid ostjaid meelitav mardilaat kolis juba teist korda veebi. 11.–13. novembrini Saku suurhallis toimuma pidanud laat on virtuaalne juba teist aastat järjest ja korraldajad otsustasid, et koduleht, mille vahendusel kaupa soetada saab, jääb avatuks kuni aasta lõpuni.

Eesti rahvakunsti ja käsitöö liidu juht Liina Veskimägi-Illiste ütles «Aktuaalsele kaamerale», et mardilaada ärajätmise otsustas käsitöörahvas ise, sest paljud pole vaktsineeritud, samuti kardeti piirangutest tingitud vähest publikuhuvi.

Et ennetada võimalikku koroonapuhangut, võidakse järgmine mardilaat tuua pisut varasemale ajale septembris.

Tänu veebikeskkonnale on laadakaupa võimalik osta aga kauem. Korraldajate teatel jääb mardilaada koduleht www.mardilaat.ee avatuks veel kuni 31. detsembrini.

«Iga kriisis kaotatud pärandkultuuri ja käsitööd viljelev ettevõtja on korvamatu kaotus meie rahvakultuurile. Täna vajab käsitöömeister meie tähelepanu ja tunnustust. Palun toeta oma inimesi, soetades kohalikku käsitööd,» kutsusid nad oma sotsiaalmeedialehel üles soetama kodumaist kaupa endale või jõuluvana kingikotti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles