Maamajad otsakorral, neid müüdi nagu sooja saia (3)

Tiiu Leis
, Maa Elu kaasautor
Copy
Just privaatseid maamaju ostetakse hea meelega.
Just privaatseid maamaju ostetakse hea meelega. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Privaatsete maamajade ja suurte kruntidega suvilate vastu on huvi olnud nii suur, et mõnel pool pole midagi enam müüa.

Tavaliselt toimub suvilate ja maakodude ost-müük suvel, kuid LVM Kinnisvara maakler Ats Rääk mainis, et suvilaid müüakse ka sügisel, kui on plaan seda järgmisel aastal mitte kasutada. „Kinnisvara müüakse, kui see on muutunud koormaks ja on vaja kuludest vabaneda. Kui suvilat on suvi läbi müüdud, siis nende hinda langetatakse,” ütles Rääk. Nüüd sügisel ongi käes see aeg, kui läheb ka „seisnud kaup”. Räägu sõnul on suur ostuhuvi privaatsemate maamajade vastu ja suuremate kruntidega suvilate vastu. Ta arvas, et ajal, kui tulevik on ebakindel, ettearvamatu ja koroona ei kao, saab müüa, sest hinnad on head ja tahetakse ka osta, sest tundub, et maa väärtus tõuseb.

Margus Laidna Lunapolisest pole hindade langust täheldanud, pigem püsivad hinnad kindlalt samal tasemel, kuhu jõudsid suve alguses. „See kehtib kasutatud vara kohta. Uutel objektidel, mis alles on ehitamisel ja valmivad aasta jooksul, on hinnaootus arendajal pigem kõrgem ning see on tingitud ehitusmaterjali ja tööjõu kallinemisest,” rääkis Laidna. Kas ostjad ka kallima hinnaga osta tahavad, näitab aeg.

Müüa tasub, osta mitte?

Sõltub eesmärgist. „Kui eesmärk on eluasemeprobleemi lahendamine ning on vaja müüa ja ka osta, siis ilmselgelt tuleb seda teha võimalikult väikese ajavahemiku sees,” soovitas Laidna.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles