VÄLISMAALT Helsingi linn lõpetab oma üritustel liha pakkumise

maaelu.postimees.ee
Copy
Helsingis mööduvad vastuvõtud edaspidi ilma lihast tehtud suupistetea.
Helsingis mööduvad vastuvõtud edaspidi ilma lihast tehtud suupistetea. Foto: Irmantas Gelunas

Helsingi linn teatas eelmisel nädalal, et lõpetab alates järgmise aasta algusest linna poolt korraldatavatel üritustel liha pakkumise.

Linna uus lihapoliitika hakkab kehtima näiteks linnakohtumiste, seminaride ja avalike ürituste suhtes, vahendas Helsingin Sanomat.

Otsuse eesmärk on tagada, et toitlustamises võetakse paremini arvesse keskkonnateemasid: edaspidi plaanib linn pakkuda taimetoitu või vastutustundlikult püütud kala.

Otsus on saanud ka juba omajagu kriitikat.

Keskerakonna erakonnasekretär Riikka Pirkkalainen sõnas, et otsus on kahetsusväärne ja tegelikult on käest lastud võimalus, mis puudutab kodumaist liha.

"Riigi pealinnas ei taheta maailma puhtaimat toitu brändida," kurvastas ta Twitteris. „Sellegipoolest peaksime tegema koostööd ja toetama üheskoos toidutootjaid – toiduettevõtteid ja tootjaid. Ma tahan uskuda, et me saame paremini hakkama." Ta kinnitas, et köögiviljade koguse suurendamine soomlaste toidulauaal on kõigi ühine eesmärk.

Lisaks lihale loobutakse ka ühekordsete toidunõude kasutamisest.

2019. aasta veebruaris otsustas Helsingi linnavolikogu, et 2025. aastaks vähendatakse poole võrra piima- ja lihatoodete kasutamist linna toitlustusteenustes. Linn tahab vähendada heitkoguseid ja muutuda keskkonnasäästlikumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles