Luua metsanduskool avas uue õppekeskuse ja õpilaskodu

Copy

Läinud reedel avati Luua metsanduskoolis kauaoodatud metsamasinate õppekeskus ning Luua barokkstiilis mõisa teisele korrusele rajatud õpilaskodu.

Kahe maja avamine oli 500 õpilasega Luua metsanduskoolis oodatud sündmus, kuna koolijuhi Haana Zuba-Reinsalu sõnul on õppijate arv tõusnud ning kitsaks jäänud nii õppekeskkond kui ka elamispind, kirjutas Tartu Postimees.

Metsamasinaõppe juhi Meelis Kalli sõnul saab nüüd teoreetilise osa läbimise järel edukalt jätkata praktilise poole õppimisega.

„Varem olid meil kitsad olud ja kui oleme vaadanud, mis võimalused ja kuidas toimub õpe Soomes ja Rootsis, siis täna võin julgelt öelda, et oleme täiesti samal tasemel ja mõnest koolist võib-olla isegi eespool,” sõnas Kall.

Koolipidaja haridus- ja teadusministeeriumi esindaja Ülle Laasi sõnul on Luua metsanduskool Baltikumi üks kompaktsemaid ja paremaid metsandusõppe keskusi.

Kui vanasse õppehooneosasse ei mahtunud ükski metsamasin sisse, siis nüüd on koolijuht Zuba-Reinsalu sõnul piisavalt ruumi õppimiseks ja remontimiseks. „Metsamasina õppes on tähtis harjutamine. Varasemaga võrreldes saab enam õppida simulatsioonidel ja trenažööridel ning teha remonditöid,” ütles Zuba-Reinsalu Tartu Postimehele.

Luua mõisa teisel korrusel varem paiknenud klassiruumide asemele rajas kool uue 37 majutuskohaga õpilaskodu.

Varasemaga võrreldes saab enam õppida simulatsioonidel ja trenažööridel ning teha remonditöid.
Varasemaga võrreldes saab enam õppida simulatsioonidel ja trenažööridel ning teha remonditöid. Foto: Madis Perli

Metsamasinate õppekeskuse ehitushanke võitis KRC Ehitus OÜ, hoone ehitusmaksumus oli ligi 700 000 eurot. Mõisahoone ehitas Tesron Ehitus OÜ, tööde maksumus oli 1,4 miljonit eurot.

Luua Metsanduskooli õpilaskodu kunstikonkursi võidutööks valiti puutrükitehnikas taies „Inimloomus”

Mõisa teisel korrusel avati ka kunstikonkursi võidutöö „Inimloomus“, mille autoriteks on Vahram Muradyan ja Sveta Bogomolova.

„Inimloomus“ mõtestab looduse ja inimese vahelist ühisosa. Puu ja inimese ainuomaseid tunnusmärke kõrvutav, võrdlev ning neid osalt kattuma panev töö sobib metsanduskooli õpilaskodusse, kus see kujundlikult visualiseerib metsa ja õppurite, tulevaste metsa eest hoolt kandjate vahel tekkivat sidet. 

Foto: https://www.rkas.ee/
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles