Noored otsustasid oma kätega vanast suvilast unistuste kodu rajada

Eveliis Vaaks
Copy
Pärast majaostu läks esmalt suuremat sorti lammutamiseks, sest sisevoodrilaudadele, vanale soojustusele, vanadele põrandatele ja seintele uues kodus enam kohta ei olnud.
Pärast majaostu läks esmalt suuremat sorti lammutamiseks, sest sisevoodrilaudadele, vanale soojustusele, vanadele põrandatele ja seintele uues kodus enam kohta ei olnud. Foto: Erakogu

Taevasse küündivad hinnad ja suur nõudlus on kinnisvaraturul tekitanud olukorra, kus unistuste kodu hankimiseks ei piisa vaid heast õnnest ja viljakast rahapuust. Kasuks võib hoopis tulla kastist välja mõtlemise oskus. Nii pöörasid Kristjan Keres (32) ja Marleen Aasa (30) koduotsingutel pilgud Suurupi-Muraste suvila­rajooni poole ning võtsid sihiks vanemast suvilast omale unistuste kodu luua.

Mullu telesaates „Naabrist parem” tuntust kogunud Kristjan ja Marleen uurisid esiti kinnisvaraturgu, lootuses leida armas hubane korter Kalamajas. Kui saatuse tahtel mitu sobivat korterit nina alt ära napsati, hakkasid noored mõtlema hoopis oma majas elamisest. „Kuna oleme mõlemad väikelinna majades üles kasvanud, siis unistus oma majast on alati kuklas tiksunud,” rääkis Marleen.

Kinnisvaraportaale kammides sai peagi selgeks, et millegi renoveerimine on palju reaalsem ja odavam, kui maja ehitamine tühjale ja kallile uusarenduskrundile. „Mõistsime, et just suvilapiirkondadest võime leida midagi huvipakkuvat. Aasta tagasi sügisel me sellise maja leidsime. Meie kodu Suurupi ja Muraste piiril on Tallinnale parajalt lähedal, hea ühendusega, samas ümbritsetud imelise looduse ja mererannaga,” kõneles Kristjan.

Ise tehtud, hästi tehtud

Plaan suvilast oma jõududega kodu renoveerida oli Kristjanil ja Marleenil algusest peale. Telesaates „Naabrist parem” osalemine sisendas enesekindlust, et nad saavad hakkama. Ühtlasi tuli kasuks tänu saatele tekkinud kontaktvõrgustik. Kristjan pani oma päevatöö ärijuhtimises pausile ning pühendus täielikult objektile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles