Tihemetsa lugu sai kaante vahele

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Raamatu „Tihemetsa tehnikumi teekond läbi aegade” autor Erna Gross (paremal) jagas oma raamatu esitlusel kodukohas autogramme.
Raamatu „Tihemetsa tehnikumi teekond läbi aegade” autor Erna Gross (paremal) jagas oma raamatu esitlusel kodukohas autogramme. Foto: Silvia Paluoja

Mahuka raamatu „Tihemetsa tehnikumi teekond läbi aegade” koostanud ja kirjastanud õpetaja Erna Gross ütles, et kõige vähem fotosid oli tal kasutada põllumajanduse mehhaniseerimise ja raamatupidamise eriala 1970. ja 1980. aastate lendudest. Seevastu on 400leheküljelises kogumikus 700 fotot ja illustratsiooni, mis annavad värvika ülevaate kunagi väga elujõulisest ja arenevast Pärnumaa alevikust ning laksavad just nagu vastu vahtimist selle süveneva trööstitusega.

„See ei ole ajalooraamat, vaid lugu, mida räägivad tehnikumi kunagised õpetajad, töötajad, vilistlased,” mainis Erna Gross, kes on Pärnumaa kutsehariduskeskuses aianduse ja sotsiaalainete õpetaja, kuid südamega Tihemetsas kinni.

Tihemetsa lugu algab mõisnikest, kes piirkonna arengule aluse panid, jätkub Voltveti metsakooli asutamisega 1925. aastal ning liigub ajaloosündmustele tuginedes 2016. aasta augustisse, mil üle riigi levis uudis 91 aastat järjepidevalt tegutsenud ning rohkem kui 8000 noorele kutseharidust andnud kooli sulgemisest ja õppetöö üleviimisest Pärnusse.

Kõnealust raamatut saab omandada kas autorilt või Tihemetsa raamatukogust, mis teenindab lugejaid Tihemetsa huvi- ja spordikeskuses. Kaks suve on koroonapandeemia edasi lükanud Tihemetsa vilistlaste kokkutuleku, järgmine tärmin on 2. juuli 2022 ja sajad nooruspõlves seal õppinutest üle riigi hoiavad pöialt, et saavad kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles