Konverentsil otsitakse lahendusi maheturu kitsaskohtadele

maaelu.postimees.ee
Copy
Mahetoit. 
Mahetoit. Foto: Elmo Riig / Sakala

14. oktoobril algusega kell 13 toimub Eesti Põllumajanduse Aastanäituse EPA2021 raames Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja konverents “Maheturg 2021: mahetooraine väärindamise võimalused ja kitsaskohad”.

„Mahepõllumajandus on Eestis jõudsalt kasvanud. Meie mahesektor paistab paraku aga silma ka selle poolest, et kuigi mahepinna osakaal on Euroopa riikide võrdluses suur, siis toodetud mahetooraine väärindamine toimub suhteliselt vähesel määral. Peame analüüsima sektori arenguid ja valikuid tulevikuks ning otsima vastust küsimusele, kas mahetooraine suurem väärindamine suudab anda uue arengutõuke Eesti mahepõllumajandusele,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Konverentsil analüüsitakse Eesti olukorda rahvusvahelises kontekstis ning otsitakse võimalusi, kuidas suudaksime üha enam liikuda mahetooraine tootjast mahetoodete väärindajaks ja väärindatud mahetoodangu eksportijaks. Konverentsil on olulisel kohal ettevõtjate praktilised kogemused. Osalejatele antakse ülevaade turusuundumustest mahetootmise erinevates sektorites.

Mahemajanduse tervikprogrammis võeti eesmärk mahemajanduse terviklikuks arendamiseks, mis võimaldaks mahemajanduse muuta arvestatavaks majandus- ja ekspordiharuks, suurendada Eesti ettevõtete lisandväärtusega toodete eksporti ning luua eeldused uute töökohtade tekkeks. Uue ÜPP rakendusperioodi eel on oluline tutvustada ettevõtjatele ka uue strateegiakava võimalusi mahetootmise arendamiseks ja arutada, kuidas strateegiakava meetmete abil jõuaks rohkem mahetoitu tarbijate toidulauale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles