Käisime vaatamas ⟩ Lidl üllatas, aga mitte hindadega (3)

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Enne poodi pääsemist tuli raudaedade vahel seista päris pikas sabas.
Enne poodi pääsemist tuli raudaedade vahel seista päris pikas sabas. Foto: Riina Martinson

Üks kõige enam elevust tekitanud teema oli läinud nädalal kindlasti Lätis Valmieras avatud Lidli pood. Kui odavad seal hinnad ikka on? Kas Eestisse jõudes raputab see sakslaste poekett kogu siinset toidukaubandust?

Mis siin ikka oletada, Maa Elu võttis kätte ja sõitis kohale, et oma silmaga pilk peale heita. Valmieras poe ees parklas autost välja tulles ohkasin südamest ja ütlesin kaasatulnud sõbrannale, et kui poleks peatoimetajale lugu lubanud, keeraks kohe otsa ringi. Poodi sisenemist ootas 200meetrine järjekord inimesi.

Aga olin vaid jõudnud kurta, kui lähedusest kostus sulaselges eesti keeles, et ei tasu karta, see järjekord läheb kiiresti, 15 minutiga oleme poes sees. Läksime siis raudpiirete vahelt järjekorra lõppu, nagu mõnele rokikontserdile. Ajaviiteks uudistasin ootejärjekorras seistes parklat ja silma jäi kümmekond Eesti numbrimärgiga autot. Ilmselt on praeguseks juba sajad, tõenäoliselt hoopis tuhanded eestlased selles poes käinud.

Elevust tekitas pood ka lätlaste seas, kogu järjekord sumises lõbusalt. Umbes veerand tunniga poe ukseni jõudsimegi, üks noormees kogus parklast ostukärud kokku, tõi ukseni, kaks neiut lasid need pihustiga üle ja võiski salapärast toidumaailma avastama minna.

Kohalik on kallim

Olid mullegi uudistest silma jäänud reklaamid, mis lubasid 39sendist banaanikilo ja 1.15 eest broilerit, aga loomulikult tekitasid sellised hinnad skepsist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles