Soe sügis: aias saab maiustada veel nii maasikate kui vaarikatega

Copy
Amplimaasikas. 
Amplimaasikas. Foto: Riina Martinson

Kuigi kalendri järgi kestab juba mõnda aega sügis, leiab looduses ikka küllaga suvemärke ja inimesed jagavad neist pilte näoraamatus rõõmuga teistegagi.

Nii postitas Marie Virta 3. oktoobril tehtud foto oma Matsalus asuva maamaja lähedalt põllult, kus ilutsevad veel praegugi punased moonid koos teiste suvelilledega. „Ilmselt on need moonid seal põllul tänu sellele, et naabrist talumees pole oma põldu jõudnud veel üles künda,” arvas Marie ja lisas, et nii need muinasjutud tõeks saavadki. „Kui lumi maha sajab, saadab võõrasema lapsed lumega lilli korjama.”

Matsalu kandis õitsesid 3. oktoobril veel moonid ja kannikesed.
Matsalu kandis õitsesid 3. oktoobril veel moonid ja kannikesed. Foto: Marie Virta

Soomaa servas Tolkuse raba taga elav Birgit Ojamets postitas aga 28. septembril sotsiaalmeediasse foto oma pontsakatest vaarikatest. Kui mõnel aastal ei jõua ‘Polka’ Eesti sügises korralikult marju valmiski küpsetada, siis tänavu jagub vaarikaid küllaga.

Kui mõnel aastal ei jõu 'Polka' Eesti sügises korralikult marju valmiski küpsetada, siis tänavu jagub vaarikaid küllaga.
Kui mõnel aastal ei jõu 'Polka' Eesti sügises korralikult marju valmiski küpsetada, siis tänavu jagub vaarikaid küllaga. Foto: Birgit Ojamets

Kes aga taipas juulikuises kuumuses rääbakaks muutunud amplimaasika peenrasse istutada, siis nüüdseks on taim ilmselt tublisti kosunud ja nagu sellelt esmaspäeval tehtud pildilt näha, oleks taim valmis punaseid marju veel pikalt jagama. Kui vaid sügis piisavalt soojust annaks. 

Amplimaasikas. 
Amplimaasikas. Foto: Riina Martinson
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles