Biohäkker Silver Laus: täna saame rääkida metsast, mis maksab intressitulu (2)

, Maa Elu
Copy
Silver Laus on terviseteadlik noor mees, kelle juhatas seente juurde tööelu.
Silver Laus on terviseteadlik noor mees, kelle juhatas seente juurde tööelu. Foto: Erakogu

Silver Laus on biohäkker, kes usub, et seened muudavad maailma. „Me oleme liiga kaua seda valdkonda ignoreerinud, aga enam pole võimalik nii jätkata,” kinnitas ta ning rääkis Maa Elule, kuidas on seened enda jaoks raha teenima pannud.

Silver Laus on noor mees, kelle juhatas seente juurde tööelu. Kuna ta on seotud ettevõttega Boost Yourself, on ta terviseteadlikus maailmas tugevalt sees. Nii kuulis ta viis aastat tagasi esmakordselt meditsiinilisest seenest chaga (pässik) ja kaks aastat tagasi kevadel võimalusest rajada enda isiklikku metsa chaga-kasvandus. „Olen katsetanud chaga-pulbrist tõmmiste ja tinktuuride valmistamist. Kui kuulsin, et Eestisse rajatakse esimesed chaga-kasvatused, olin kohe nõus ka ise proovima,” kinnitas Silver.

Nõudlus ületab pakkumise

Kindlus chaga’t kasvatama hakata tuli isiklikust kogemusest. „Olen seitse aastat Põhja-Ameerikas elanud, kus mu bio­häkkeri elu algas. Tean, et chaga nõudlus on tõusuteel, kasvades näiteks Põhja-Ameerikas aastaga peaaegu kolmandiku. Usun, et chaga hind läheb varsti lakke, sest nõudlus ületab pakkumise. Ettevõtted, kes USAs selles valdkonnas toimetavad ja chaga’t tootmises kasutavad, ostavad Aasiast küsitava kvaliteediga toorainet. Euroopast saab chaga’t osta Soomest, aga seal on maht väga piiratud. Nüüd on Eestil suur võimalus,” usub biohäkker Silver Laus.

Nii istutaski Silver enda Raplamaal asuvasse kasemetsa puudele chaga-tüüblid pärast seda, kui oli osalenud osaühingu Chaga õppepäeval kohalikus metskonnas. Kindlust lisas teadmine, et juba üle 600 metsaomaniku on oma metsas chaga’t kasvatama asunud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles