KIK ja Erametsakeskus ühinevad, viimasel napib infot

Kristina Traks
Copy
Erametsakeskuse endine juht Jaanus Aun peab tähtsaks, et metsaomanikul oleks üks kanal, kust ta toetusi küsib, mitte ei peaks mitme asutusega suhtlema. 
Erametsakeskuse endine juht Jaanus Aun peab tähtsaks, et metsaomanikul oleks üks kanal, kust ta toetusi küsib, mitte ei peaks mitme asutusega suhtlema. Foto: Shutterstock /montaaž

Keskkonnaministeeriumi plaan liita Erametsakeskus ja Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) tooks rahalise kokkuhoiu 200 000 – 300 000 eurot aastas. KIKi juhataja Andrus Treier kinnitas, et era­metsaomanikule midagi segasemaks ei muutu ja kõik senised Erametsakeskuse teenused jätkuvad. Erametsakeskusest teemat ei kommenteeritud, põhjenduseks asjaolu, et infot ühinemise kohta pole neil rohkem kui möödunud nädalal välja saadetud pressiteate jagu.

Erametsakeskuse liitmine KIKiga on üks riigireformi tegevuskava tegevusi. Nimelt on plaanis sarnaseid teenuseid osutavaid asutusi 2021.–2023. aasta jooksul võimalusel liita. „Erametsakeskus ja KIK on Keskkonnaministeeriumi haldusalas ning jagavad toetusi, seega nende asutuste profiilid on sarnased,” selgitas Treier. „Kuna KIK ei ole erametsanduse valdkonnas seni tegev olnud, siis metsandust puudutav sisu ja teadmised tulevad Era­metsakeskusest KIKi tervikuna üle ja kõigi Erametsakeskuse seni pakutud teenustega on plaanis jätkata. Kavas on KIKi ja Erametsakeskuse ühendamine, mitte viimase sulgemine.”

Treieri sõnul ei muutu metsaomanikule midagi segasemaks ning soov on korraldada asjad nii, et kõiki metsandustoetusi saaks metsaomanik edaspidi taotleda ühest kohast. „Tegutseme ikka selle nimel, et kõik muutuks veelgi paremuse suunas. Samas saame loodetavasti suurema organisatsiooni võimalusi ära kasutada, et koostöö võiks kujuneda senisest isegi laiemaks ja saaksime era­metsandusega seotud tegevusi veelgi mõjusamalt toetada. Ühtlasi saab KIK läheneda keskkonnavaldkonnale senisest veelgi terviklikumalt, kus lisaks veemajanduse, taastuvenergeetika ning looduskaitse ja keskkonnateadlikkuse valdkondadele lisandub metsanduse valdkond,” rääkis Treier.

Kahe asutuse liitmine peaks toimuma juba uue aasta alguseks.

Toetuste jagamise kord pole veel selge

MTÜ Eesti Erametsaliit juht Jaanus Aun, kes kuni septembri keskpaigani juhtis Era­metsakeskust, ütles, et metsaomaniku jaoks muutub edaspidi toetuse taotlemise koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles