Eesti põllumehed kasvatavad Põltsamaale 950 tonni kõrvitsaid

maaelu.postimees.ee
Copy
Suur kuumalaine küll mõjutas kõrvitsate saagikust, kuid soe ja niiske august aitas viljade  kasvule tugevalt kaasa.
Suur kuumalaine küll mõjutas kõrvitsate saagikust, kuid soe ja niiske august aitas viljade kasvule tugevalt kaasa. Foto: Riina Martinson

Kõrvitsad kosusid tänavu hästi ja kogumise hooaeg algas kaks nädalat varem kui mullu. Orkla Põltsamaa tehas saab kogu vajamineva kõrvitsakoguse - 950 tonni Eesti põllumeestelt.

Tehasejuhi Indrek Grossthali sõnul valmib sellel hoojal kõrvitsatest 16 erinevat hoidist, kokku 686 tonni. Veerand purki pandust on traditsiooniline Põltsamaa kõrvitsasalat. „Meie kõrvitsahoidistest pea kaks kolmandikku söövad ära naabrid - soomlased ja lätlased, kolmandik jääb eestlaste toidulauale,“ lisas Grossthal.

Suur kuumalaine küll mõjutas mõningal määral saagikust, kuid soe ja niiske august aitas kõrvitsate kasvule tugevalt kaasa. „Tänavu kasvatab eelmisel talvel jagatud seemnetest meile kõrvitsaid seitse tublit Eestimaa farmerit Jõgeva-, Lääne-Viru, Pärnu-, Tartu- ja Viljandimaalt. Tegemist on meie pikaajaliste kõrvitsakasvatajatega kes tunnevad asja ning kellega on ka kõiki ilmaga seotud riske võimalik koos maandada,“ rääkis Orkla Eesti ostujuht Peeter Kibe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles