Hoiatav politseivideo: põder ilmub teele justkui eikusagilt

maaelu.postimees.ee
Copy

Ida-Soomes pääses politseiauto napilt kokkupõrkest suure põdraga ja jagas videot meeldetuletuseks, et varasügis on põdra- ja hirvedega seotud õnnetuste kõrgaeg.

Parasjagu väljakutse peale sündmuspaika teel olnud politseiauto juht nägi esmalt tee ääres üht põtra. Kui politseipatrull sündmuskohale lähenes, ilmus tee äärde ootamatult veel üks loom, kirjutab Yle.fi.

Juhil õnnestus sõiduk õnneks põdrast mööda manööverdada, kusjuures samal ajal, kui üks põder jooksis üle tee otse auto eest, ületas teine teed ka auto tagant. 

Et politsei oli teel sündmuspaika, siis oli patrullauto kiiruseks 100 kilomeetrit tunnis. Lubatud kiirus sellel teelõigul on 80 km/h.

Kui patrull pärast nappi pääsemist hetkeks tee kõrval peatus, lähenes autoteele ka kolmas põder.

Ida-Soome politseijaoskond jagas teisipäeval videot meeldetuletusena, et põdrad on liikvel ja autojuhid peaks liigeldes olema väga ettevaatlikud.

Ka Eesti Jahimeeste Selts kutsub sügiseti sõidukijuhte üles teedel olema eriti tähelepanelikud ja arvestama liiklemisel metsloomadega, sest just sel ajal kestab aktiivne põdra ja hirve jooksuaeg.

Põtradel ja punahirvedel on jooksuaeg sügiseti, mistõttu nende sõiduteele sattumine on tavapärasest tihedam. Kui tavaliselt on loomad aktiivsemad videvikul ja öötundidel, siis jooksuajal võivad nad seda olla ka valgel ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles