Maal elamise päev saab avastardi Vändras

maaelu.postimees.ee
Copy

Täna toimub Vändra Kultuurimajas Pärnumaal Maal elamise päeva avaseminar. Kell 11-13 toimuvast sündmusest saab osa ka Maa Elu veebilehe vahendusel.

Seminari avasõnad Maal elamise päeva korraldajate poolt ütleb Krista Pegolainen-Saar Eesti Külaliikumisest Kodukant.

Põhja-Pärnumaa valla väljakutsetest oma elukeskkonna arendamisel kõneleb vallavanem Jane Mets.

Videoettekandega liitub seminariga riigihalduse ministri Jaak Aab, samuti kõneleb veebi teel kuulajatele teemal “Kui tugev on turvalise Eesti vundament?” siseminister Kristjan Jaani. Videotervituse saadab ka maaeluminister Urmas Kruuse.

Maaeluministeeriumi maaelupoliitika ja analüüsi osakonna juhataja  Olavi Petron teeb ettekande teemal „Maaelu arendamise suundumused Eestis“.

Pärast seda saab jälgida paneeldiskussiooni, kus arutletakse, mis päriselt aitab elu maal edendada ja maaelu mainet tõsta. Paneelis osalevad Kätrin Hanschmidth Põhja- Sakala vallast,  Kati-Katre Koppel Sultsi külast ja teised maale kolinud ja sealt oma elu sisse seadnud pered ja ettevõtjad.

Seminari juhivad Krista Pegolainen-Saar ja Erich Palm.

MAAL ELAMISE PÄEV

  • Maal elamise päev toimub 25. septembril.
  • Maal elamise päeva eesmärk on avada uksed tegusatele ja säravatele inimestele, et aidata neil leida omale sobivat elupaika maal. Sel aastal ootab külastajaid 22 valda, kes tutvustavad külastajale oma lasteaedu, koole, külamaju, tervise-, kultuuri- ja spordikeskusi ning ettevõtteid.
  • Lisaks pakutakse infot vabade elukohtade kohta ning räägitakse võimalustest ise endale töökohta luua.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles