Nädalavahetusel toimub Olustveres künnivõistlus ja toidulaat

maaelu.postimees.ee
Copy
Künnivõistlusel selgub, kes esindab Eestis rahvusvahelisel võistlusel.
Künnivõistlusel selgub, kes esindab Eestis rahvusvahelisel võistlusel. Foto: Oleg_Harchenko

Laupäeval, 18. septembril peetakse Olustveres 47. Eesti meistrivõistlusi kündmises ning toimub kohaliku toidu laat. Lisaks selgitatakse ürituse käigus välja parim künnierakond, kui kündmises võtavad mõõtu erakondade esindajad.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul toob kohalik toit inimesed Olustverre kohale juba 17. korda ning laadast on aastate jooksul kujunenud oluline kohtumispaik väiketootjate ja klientide vahel.

„Eesti inimesed on hea kohaliku toidu usku ning kuigi tänavu ootame külastajaid traditsioonilise Olustvere hoidistemessi asemel toidulaadale, siis hoiame kohalikku toorainet jätkuvalt au sees ja pakume põnevat meelelahutust,” sõnas Pastak.

Olustvere laadast on aastate jooksul kujunenud oluline kohtumispaik väiketootjatele ja klientidele.
Olustvere laadast on aastate jooksul kujunenud oluline kohtumispaik väiketootjatele ja klientidele. Foto: Oleg_Harchenko

Eesti künnimeistrivõistlusi korraldatakse juba 47. korda. Olustveres Eesti meistriteks tulnud kündjad saavad võimaluse osaleda 2022. aastal kündmise maailmameistrivõistlustel.

Tänavustele meistrivõistlustele on registreerunud 45 osalejat, kelle ülesandeks on künnikultuuri populariseerimine. Künnimeistrivõistlusi peetakse Eestis alates 1965. aastast.

Künnivõistlused toimuvad ürituse meelelahutusliku osana tänavu ka erakondade esindajate vahel, kui kuulutatakse välja Eesti parim künnierakond. Võistlusel osalevad: Lembit Kruuse, Rene Kokk, Andrus Seeme, Ivari Padar, Aivar Paas, Züleyxa Izmailov ja Priit Toobal.

Võistlusel osalejad peavad näitama kõige paremat kündmise tehnikat. Žürii liikmed ja künnivõistluste hindajad on tunnustatud põllumehed Tõnu Post, Jaak Läänemets, Avo Samarüütel ja Andres Oopkaup. Päevajuht Urmas Vaino eestvedamisel peetakse erakondade debatt põllumajandusteemadel.

Toidulaat on 18. septembril avatud kell 11-16, künnimeistrivõistlused saavad lipuväljakul avapaugu kell 8.30.

  • Sündmuse korraldajad järgivad Eesti Vabariigi Valituse ja Terviseameti korraldusi seoses COVID-19 levikuga, mistõttu peavad külastajad esitama ühe järgnevatest tõenditest: vaktsineerimispass, COVID-19 läbipõdemise tõend, negatiivne testitõend.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles