Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Populaarne Peipsi sibul võib koos kasvatajatega välja surra

Copy
Peipsi sibul.
Peipsi sibul. Foto: Tiit Efert

Kuigi kasvav nõudlus teeb sibulakasvatajatele heameelt, kasvab kohalike seas ka mure, et juba paarikümne aasta pärast võib Peipsi sibul olla ajalugu.

Vaatamata suurele nõudlusele külvavad kohalikud sibulat peenrasse iga aastaga aina vähem, vahendas Aktuaalne Kaamera.

"Kui 50-60 aastat meie piirkond kasvatas umbes 500 tonni mugulsibulat, siis tänapäeval suured kasvatajad kasvatavad kolm-neli-viis tonni, mitte rohkem," ütles Kostja talu peremees Konstantin Avvo.

Kõrgpeenardes kasvatatud sibulat pole üksikul talupidajal ka kerge tonnide viisi kasvatada, kuna traditsioonide kohaselt on tegemist raske ja mitmeetapilise käsitööga, kus traktorist kasu pole. Seda aga noored tegema ei kipu.

Tagasi üles